Numarul de imbolnaviri cu COVID 19 in crestere in Romania

Cu totii speram ca pe 15 sa se mai liberalizeze cumva situatia pe baza scaderii numarului de imbolnaviri cu CIVID 19 in Romania, dar iata ca de cateva zile situatia este pe dos, numarul de cazuri este in crestere. Nimanui nu-i place sa se prelungeasca starea de alerta, doar ca situatia de pe teren o cam impune. Ieri au fost inregistrate 237 de noi cazuri, dupa ce pe 8 ajunsesem la 125. Am asistat in cateva zile la o dublare a numarului de imbolnaviri, pe baza relaxarii. O fi rau cu starea de alerta, dar se pare ca populatia nu reuseste sa ia masurile necesare pentru a scadea numarul celor imbolnaviti zilnic.

Numarul de imbolnaviri cu COVID 19 in crestere in Romania

Cele mai multe cazuri au fost in Municipiul Bucuresti, + 35 de noi cazuri de imbolnavire cu COVID 19, pe locul trei situandu-se judetul Suceava. Vesti bune avem insa din Neamt unde nu s-au declarat cazuri noi. Judetul Vrancea a ocupat locul doi cu 29 de noi cazuri, iar pe toata tara asa cum am aratat mai inainte am ajuns la 237 de imbolnaviri in ultimele 24 de ore. Varful pandemiei a fost pe 11 aprilie cand au fost declarate 523 de imbolnaviri.

Totusi situatia ar putea fi mai grava, avand in vedere ca nu sunt testate decat cazurile care prezinta somptome. Nu stiu de ce dar cred ca nu se vor deschide granitele, mai ales ca de exemplu, Ungaria a anuntat deja ca va deschide de luni granitele cu toate tarile vecine din Uniunea Europeana, in afara de Romania. Desi la nivel central in Uniunea Europeana s-a propus o relaxare, este mentionat ca totul depinde de situatia fiecarei tari membre in parte.

News Reporter