A disparut gripa din Romania?

Daca ar fi sa ma iau dupa statistica data de minister, ai zice ca a disparut gripa din Romania. Au fost raportate pana acum doar 15 cazuri in toata tara! Intervalul de timp analizat este 28 decembrie – 3 ianuarie, deci ai zice ca doar 2 persoane pe zi au suferit de gripa la noi in tara. Ma credeti sau nu, dar eu nu am incredere in statistica asta. De ce? Pai anul trecut erau peste 500 de persoane si am ajuns asa dintr-o data la 15? Sau o fi din cauza mastilor pe care le purtam de ceva vreme atat in interior cat si in exterior? Sa nu le vina o idee si sa ne puna sa stam mascati toata viata!

A disparut gripa din Romania?

Vestea buna este ca nimeni nu a mai decedat din cauza gripei, anul asta se va muri doar din cauza COVID-ului, asta e clar. De cand a inceput iarna la noi s-au inregistrat cu 39% mai putine cazuri fata de anul trecut – de gripa vorbesc. Lasa ca e bine, stam in casa si totusi s-au inregistrat 24.187 de cazuri. La nivel national, ceea ce nu stiu daca trebuie sa ne bucure sau sa punem aceste cifre pe o raportare deficitara. Mai conteaza?

Cum scapam de gripa? Pai ne izolam, stam cu masca pe figura si ne spalam mai des. Cred ca au facut bani grei astia cu sapunurile, din martie anul trecut cosnumul a crescut de trei ori. Si preturile. Astea care dezinfecteasa si distrug 99,99% din virusi si bacterii, astea sunt cele mai cautate. In niciun caz sa nu luati din alea care au o eficacitate de doar 99,98%, – asta pana cand o sa para ala cu 101%, ca ma astept si la asa ceva.

Mai tineti minte cand a aparut cu 3 in 1, mai intai la pasta de dinti, apoi la cafea si o sa vezi ca si masinile vor fi la fel in curand. Nu mai e doar o masina, e si frigider sau televizor in acelasi timp. Nu se intreaba nimeni daca asta e doar marketing si ca poate ar trebui reglementat prin lege domeniul asta al minciunilor prin omitere sau ce mai fac ei ca sa-si vanda produsele.

News Reporter