Cât timp petreceți cu activități fizice?

Oamenii de știință au găsit momentul optim pentru exerciții fizice pentru a reduce riscul de deces.
Cât timp petreci activităților fizice?

Un studiu la scară largă, efectuat pe peste 116.000 de persoane de peste 30 de ani, a constatat că este nevoie de 300 până la 600 de minute de exerciții pe săptămână pentru a reduce riscul de deces. Chiar și activitatea fizică moderată (mers pe jos sau gimnastică) este suficientă.

Dacă faci exercițiile mai intense (înot, alergare sau ciclism), atunci cu același beneficiu pentru organism poți face doar 150 până la 300 de minute pe săptămână. Aceasta înseamnă 2,5-5 ore în 7 zile sau, de exemplu, o oră de activitate în fiecare zi a săptămânii.

Potrivit unui studiu publicat în revista științifică Circulation, o activitate de 150-600 de minute este cea mai benefică în ceea ce privește speranța de viață.

Studiul a abordat probleme legate, în special, de sistemul cardiovascular. Oamenii de știință au încercat să afle dacă există beneficii suplimentare sau efecte nocive ale activității fizice moderate sau intense pentru ea.

Concluziile sunt următoarele:

150-300 de minute de activitate fizică moderată pe săptămână au dus la o reducere cu 20-21% a riscului de mortalitate din orice cauză;
75-150 de minute de activitate intensă – reducerea riscului cu 19%;
până la 600 de minute de activitate moderată pe săptămână – o scădere de 26-31%;
riscul de boli cardiovasculare cu activitate moderată este redus cu 22-25%, iar cu activitate intensivă – cu 31%.
Autorii studiului au remarcat că beneficiile maxime pentru sănătate sunt oferite de intensitatea medie sau ridicată atât a activității moderate, cât și a celei intense, precum și de o combinație a ambelor.

În același timp, oamenii de știință nu au identificat un risc pentru sănătate în activitatea excesivă, dar nici nu oferă beneficii suplimentare. Cu alte cuvinte, exercițiile fizice intense nu pot cauza niciun rău, dar nu există prea multe beneficii în reducerea riscului de mortalitate din cauza acestuia.

Studiul nostru oferă date pentru a ajuta oamenii să aleagă cantitatea și intensitatea potrivite de activitate fizică de-a lungul vieții pentru a menține sănătatea generală.
Dong Hong Lee
nutriționist, Universitatea Harvard

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *