Carantina totala 24 martie ora 22:00

Incepand de azi de la orele 22:00 in Romania este carantina totala, adica nu mai circulam decat pentru aprovizionare, la serviciu si daca au urgente. Persoanele trecute de 65 de ani nu mai au voie sa iasa din casa. Totusi premierul Ludovic Orban anunta la randul sau ca se va face un program pentru pensionari, cand acestia au voie sa iasa din case, cu anumite conditii pe care trebuie sa le indeplineasca. Daca se facea asta de acum o saptamana sau doua, probabil ca altfel stateau lucrurile in Romania. Armata va colabora cu politia pentru a se asigura ca se respecta carantina totala.

Carantina totala 24 martie ora 22:00

Ca sa se asigure ca lumea respecta carantina totala, pe langa amenzile usturatoare pe care le vor primi persoanele care nu o respecta, umbla fara hartia aia scrisa la ei, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca persoanele aflate in carantina vor fi supravegheate electronic. De cand a inceput sa se monitorizeze populatia care iese din casa, au fost aplicate peste 1700 de amenzi in Romania. Ne asteapta clipe grele, asa ca daca aveti masina, ar fi bine sa ii faceti plinul, tarile din jur deja inchid benzinariile. Oricum aceasta s-a ieftinit, sa aveti macar mobilitate in perioada urmatoare. Nu ajunge prea mult timp, sa zicem ca ai pus 50 de litri, undeva la 600 de kilometri poti face. Nu e mult, dar te poate ajuta in caz de necesitate.

Bilantul imbolnavirilor cu coronavirus se apropie de 800 in Romania, asta in situatia in care nu avem teste suficiente si sunt testate doar persoanele suspecte ce vin in tara sau cele care au simptome.Vestea buna este ca o parte dintre cei depistati pozitiv au fost declarati vindecati [ 79, adica peste 10%! ]. Stati in casa, faceti aprovizionare fara a exagera, incercati sa va gasiti ocupatii care sa va tina acasa intr-o stare psihica pozitiva!

 

News Reporter