Cand scapam de Coronavirus?

Se fac scenarii, se scriu zilnic mii de articole despre coronavirus si pandemia asociata cu el. Ce nu se prea discuta este cat o sa tina treaba asta. Iar specialistii spun ca in cel mai fericit caz, in România varful se va atinge abia prin 20 mai, deci pana atunci va fi din ce in ce mai greu. Dar daca lucrurile nu merg bine, s-ar putea sa ne aflam in aceiasi situatie pana prin 20 iulie. Aici se termina speculatiile pozitive si urmeaza scenariul care ar putea speria pe toata lumea: spitalele nu mai fac fata, iar varful se va atinge in iunie. Oricum o dam, tot minim 60 de zile va fi o problema pentru toti.

Cand scapam de Coronavirus?

S-au inchis scolile pana in aprilie, ma indoiesc ca se vor redeschide pan la vara. Se va circula in aceasta perioada sau vom avea granitele inchise? Ma mira ca nimeni nu se gandeste la cei care efectiv nu vor mai avea ce face in tarile unde s-au dus, dar trebuie sa revina acasa. Ieri s-a intamplat primul eveniment de acest fel: 3500 de romani au fost blocati la granita Austriei cu Ungaria, s-a creat un coridor de cateva ore, care sa le permita sa revina acasa. Dar peste o saptamana?

Ce impact economic va fi? Daca ne gandim ca productia va scade in aceasta perioada, evident ca vor creste preturile. Dar oare asta va fi tot? Ce se va intampla cu moneda tarilor UE? RON-ul va fi in cadere si va atinge cu siguranta pragul de 5 lei. Economiile romanilor vor scade si ele, dar noi trebuie de fapt sa ne gandim cum ne revenim dupa ce trece criza. Aveti si voi idei? Hai sa le auzim.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *