Aleksandr Suvorov o sa devina sfant in Rusia

Rusia nu mai stie e sa inventeze, acum vrea sa-l faca sfant pe generalul Aleksandr Suvorov, iar pentru cine nu stie, acesta a fost si conte de Ramnic – da, Ramnicu Sarat de la noi, din judetul Buzau. Asa ca uite cum se naste peste noapte un sfant sovietic. Poate il facem si noi pe Maromet, dar sa revenim la domnul Suvorov. Generalisimul nu a pierdut nicio lupta, a trait intre 1729 si 1800. Pe la noi a trecut pe la Focsani, unde s-a luptat cu turcii. Rusii au fost alieati cu austriecii si evident i-au invins pe turci. Asa ca ai nostri i-au facut statuie.

Aleksandr Suvorov o sa devina sfant in Rusia

Cu o mare statuie facuta de ai nostri la insistentele rusilor prin 1911. Prin 1916 au luat rusii statuia si au trimis-o in Rusia, doar ca uite ca 1949 ai nostri au facut alta statuie, care sta si azi pe marginea drumului. Va zic, e o ditamai statuia. Mai mult, comuna Dumbraveni a fost denumita Suvorov. Noroc ca ne-a venit mintea la cap si am schimbat numele, dar statuia a ramas.

Moldovenii ar trebui sa-i ridice si ei o stauie lui Suvorov, pentru ca el a fondat orasul Tiraspol in 1792, poate de aiai vor sa-l faca sfant, asta e o minune, dupa rusi. In fine, asteptam sa-l vedem pe Kiril ce descopera el, nu ar fi nicio minune sa-l vezi si pe asta sfant. La rusi orice e posibil, mai ales in aceste zile.

Daca stii ti vreo minune facuta de viitorul sfant rus Aleksandr Suvorov sa ne anunti si pe noi, poate ne shimbam parerea despre el si viata lui. Mai ramane sfantul Putin, Stalin sau de ce nu Lenin. Astia ce nu au facut minuni? Apoi sa vedem cine mai are curaj sa zica ceva de rusi.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *