Recep Tayyip Erdogan se opune extinederii NATO

Recep Tayyip Erdogan se opune extinederii NATO, mai exact se opune primirii Suediei si Finlandei in alianta. Asta pentru a e nevoie de votul 100% a celor 30 de membri. Evident a nu are niciun motiv sa faca asta, doar a pe de o parte vrea avioane F 31 pe are americanii nu vor sa le dea Turciei, pe de alta parte vrea sustinere in lupta cu PKK – Partidul Muncitorilor din Kurdistan , care sustine Turcia a sunt adapostiti in Suedia. Ma indoiesc ca asa este, dar asta e realitatea, cum Romania nu poate accede in Schengen, la fel e posibil a ele doua tari scandinave sa nu vada niciodata cum e sa fii in NATO.

Recep Tayyip Erdogan se opune extinederii NATO

Azi lumea se lupta cu rusii, se cauta solutii, dar nu se gasesc nici in UE si se vede ca nici in NATO, Orban se opune la embargoul asupra gazului, Erdogan se opune aderarii in NATO a Suediei si Finlandei, desi evident a se pot gasi si alte variante. De exemplu semnarea unui tratat intre 29 de state NATO u ele doua tari, ocolesti Turcia si realizezi ce ti-ai dorit. Pe de alta parte pui niste sanctiuni Turciei, nu le mai dai in veci avioanele pe care si le doresc.

Evident ca atat UE at si NATO vor sa arate a sunt uniti, doar a nu mai e delo asa, mai ales cand e criza si nimeni nu stie cum sa iasa din ea. Ce s-a obtinut pana acum? Pai rusii au pus deja presiune pe Suedia si Finlanda, pe de alta parte fa bani din gaz si petrol, tensiunile cresc in UE si SUA nu prea se desurca in NATO  cu ceea ce vrea sa faca.

Mai zic ceva: nu cred ca daca Romania va intra in belea o sa o ajute cineva, nici NATO si nici UE, noroc ca nu e cazul inca. Daca mai scoatem si gaz din Marea Neagra, poate nu ne certam cu turcii si o sa devenim independenti macar o scurta perioada. Aveti mai jos un frumos avion F 35, poate a o sa-l vedem si in Romania, nu stiu daca ne ajuta la ceva, dar macar sa le facem sic turcilor.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *