Putin, 9 mai si razboiul din Ucraina

A venit si ziua de 9 mai, ziua cand Putin trebuia sa anunte marea sa victorie in Ucraina, doar ca nici macar Azovstalul nu a picat. Rusii se bucura, pentru ca o parte din ei nici macar nu stiu realitatea, altii chiar daca o stiu sau o banuiesc, traiesc cu imperialismul sovietic in ei. Moldovenii vor in UE, este posibil sa vedem in NATO atat Suedia cat si Norvegia, aflam pe 16 mai cum stau treburile. Intre timp preturile cresc, creste si dolarul, pretul la gaze nu are limite, Ungaria a plafonat pretul la combustibili si se opune sanctiunilor. Cam asta e tabloul zilei de azi.

Putin, 9 mai si razboiul din Ucraina

Putin a tinut un discurs patetic de 9 mai, se vorbeste de socialismul militar, adica cam tot ce era pe vremea lui Stalin, doar ca Putin si armata vor controla totul.  Nici vremea nu a tinut cu rusii, asa ca avioanele au cam lipsit de la defilare, rusii o duc din ce in ce mai prost, sa vedem ce va aduce luna asta pentru toti.

Lumea voia sa vada avionul apocalipsei, marea realizare ruseasca, doar ca nu a fost sa fie. Rogozin recunoaste ca lumea libera e mai puternica fata de Rusia, asa ca vor sa invinga NATO cu arme conventionale. Cum? Nimeni nu stie, daa nu au reusit sa invinga in aproape 3 luni nici macar Ucraina.

Pe de alta parte Ucraina se chinuie sa supravietuiasca, cu orase sub bombardamente, cu pierderi atat civile cat si militare, Moldova nu stie cum sa iasa din situatie, Romania se zbate si ea sa scoata gazele la vanzare din Marea Neagra, sa se conecteze la alte retele de gaze, in timp ce benzina se apropie de 8 lei pentru un litru.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *