Vladimir Putin va fi presdintele Rusiei pe viata

Poate credeti ca titlul e pus la misto, ca de fapt stirea ar trebui sa fie alta, insa din pacate rusii au votat in marea lor majoritate posibilitatea ca Vladimir Putin sa ramana prededinte toata viata. DA, rusii au votat la referendum ca Putin va putea fi presedinte pana in 2036, iar el este nascut in 1952. Adica pana la carsta de 84 de ani, iar daca va fi nevoie, inca un referendum si gata se rezolva – pana la 128 de ani, ca se poate. Doar 21,27% dintre rusi au votat impotriva, o premiera daca e sa ne luam dupa ultimile referendumuri din Rusia.

Vladimir Putin va fi presdintele Rusiei pe viata

Am scris pe viata pentru ca desi este posibil ca Vladmir Putin sa treaca de varsta de 84 de ani, cand nu ar mai putea candida, evident ca va fi un referendum care va prelungi starea de fapt. Au mai fost discutii pro si contra inainte de evenimentul de acum, multi se indoiau ca Putin va face acest pas, uite ca l-a facut si cel putin 16 ani tot el va fi la carma Rusiei. Acum sa o zicem pe aia dreapta, nici participarea la vot nu a fost una covarsitoare, doar 65% din populatie a iesit la urne. Din cei veniti sa voteze, 77,92% au considerat ca Putin nu asta la carma Rusiei suficient, asa ca nu ar strica o dictatura, gen Belarus.

Nu stiu cati dintre rusi se vor imbolnavi de COVID in urma participarii la referendum, nici nu conteaza. Important este ca cifrele au iesit cum trebuie, adica 50,x % au votat pentru asta – adica peste jumatate din populatia cu drept de vot. In plus noua Constitutie a adus clarificari: care este credinta rusilor, cine si cu cine se va casatori, etc. Cea mai interesanta adaugire se refera la învăţământul patriotic asa ca fiti cu ochii pe noile generatii. Pana in 2036 mai sunt 16 ani, adica nici nu s-au nascut inca cei ce vor ajunge la varsta la care se da primul buletin.

News Reporter