Accesul romanilor interzis in 5 tari europene

Era de asteptat ca intr-o zi pe baza numarului tot mai mare de imbolnaviri din Romania sa ajungem aici, asa se face ca deja 5 tari europene au interzis accesul romanilor. Slovenia, Estonia, Danemarca, Norvegia si Malta accepta doar tranzitul in regim de urgenta al romanilor. Mai mult, doar Doar Grecia si Cipru ofera gratis carantina, in restul o sa fiti pusi la plata. Asadar lucrurile nu merg spre mai bine, ci din contra spre mai rau. Daca pana ieri eram in zona verde, de luni suntem deja pe rosu, sau ma rog, duoa unele acceptiuni pe galben. Ideea este ca suntem pe locul trei in Europa la numarul d eimbolnaviri la mia de locutori, pe plan mondial s-au depasit 10 milioane.

Accesul romanilor interzis in 5 tari europene

Inainte de a tranzita una din cele cinci tari: Slovenia, Estonia, Danemarca, Norvegia si Malta, verificati daca va este acceptat tranzitul si in ce conditii. Ca idee generala: tratamentul americanilor cu Remdesivir – despre care inca nu stim mare lucru, costa 2.340 de dolari. Cu pandemia nu e de glumit, uitati situatia din Suedia, care mergea pana acum pe calea naturala, s-a ajuns la o situatie mai grea decat acolo unde s-a apelat la metode mai putin severe de izolare, dar totusi nu totala relaxare.

O doza de Remdesivir costa 520 de dolari iar un pacient are nevoie de sase, asa ca se ajunge la 2.340 de dolari pe pacinet. Iar compania zice ca ata ar fi un pret mic, gandit sa ajute sa evitam o situatie catastrofala. N-am vazut pana acum pe nimeni asa de darnic, cu siguranta pretul este umflat, dar pare a fi singurul tratament care da totusi nise rezultate concrete.

News Reporter