Ucraina a pierdut doua regiuni: Doneţk si Lugansk

Se pare ca dupa ce a pierdut Crimeea, Ucraina a mai pierdut doua regiuni: Doneţk si Lugansk. Fie ca e vorba de granita de acum sau vor fi ocupate regiunile in intregime [ Teoretic dupa sosirea trupelor rusesti in regiunile separatiste, noi banuim ca se va porni agresiunea – sau poate ca totul depinde de sanctiunile UE + SUA ] nu mai conteaza. Putin face ce vrea si fara sa se teama de sanctiuni. Evident ca planul sau e mai larg, banuiesc ca se va opri la final de viata, poate undeva la granita cu Romania. Ucraina se va desfiinta, iar aici ma refer la statul ucrainian asa cum il stiam noi.

Ucraina a pierdut doua regiuni: Doneţk si Lugansk

Ucraina poate sa spuna adio celor doua regiuni separatiste: Doneţk si Lugansk, ele vor fi in curand parti ale Rusiei. Posibil sa vedem doar o alta varianta ale celor doua regiuni din Georgia: Abhazia si Osetia. DA, este adevarat ca momentan gazoductul Nord Stream 2 va ramane inschis, doar ca asta avantajeaza Rusia, care e pregatita sa trimita zero gaze in Uniunea Europeana. Ministerul de Externe de la București a ridicat nivelul de alertă la “maximum” pentru Ucraina, deci cine pierde? Ucrainienii evident. La ce sa ne asteptam in continuare? La nimic care conteaza pentru Rusia, la multe daca ne gandim la noi.

UE si SUA ar putea face cativa pasi interesanti: sa faca ce vor fara sa mai conteze daca le place sau nu rusilor. De ce? Pentru ca e clar ca asta face Putin, de ce nu am face si noi la fel? A, daca ii scoate din sistemul SWIFT, asta ar fi ok. Daca nici la competii sportive nu mai merg, e si mai ok.

Va mai exista Ucraina pe harta Europei, asa cum o stiam pana in 2014? NU, asta este reaspunsul exact si corect. Vom primi si noi ceva teritorii sau ne incurca exact tratatele semnate cu Ucraina inainte de aderarea la NATO? Eu sper ca nu ne vor pune bete in roate, mai mult, chiar Ucraina ar putea propune asta, ca sa se asigure ca trupele americane sunt mai aproape de Rusia. Asta s-ar putea sa-i destabilizeze pe rusi putin, iar daca trupele NATO se vor replica mai aproape de ei, atunci o sa zicem ca am facut cu adevarat pasi inainte. Altfel vom ramane pacalicii lui Putin, ca asta am fost de multi ani.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *