Romanii ar putea merge fara viza in America

Romanii ar putea merge fara viza in America, desi pare un pic hazardata stirea asta, care de fapt s-a mai dat si acum ceva vreme, mai exact un an sau aproape doi. Problema vine de la faptul ca in Uniunea Europeana s-a pus problema unei conduite egale intre tarile membre, doar ca Romania, Bulgaria si mi se pare ca Cipru si Croatia au ramas pe dinafara. Asa ca daca canadienii au lasat romanii sa intre in Canda fara viza, inca din 2017, americanii nu s-au aratat prea speriati de faptul ca ar putea intra in UE cu viza, iar parteneriatul cu Romania s-a rezumat doar la vorbe.

Romanii ar putea merge fara viza in America

Asadar, ca urmare a refuzului SUA de a elimina vizele pentru cele patru state europene, Parlamentul European dă în judecată Comisia Europeană la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene pe aceatsa chestiune. Mecanismul de reciprocitate a fost semnat de tarile membre din 2018, doar ca a ramas doar pe hartie. Uite ca cineva si-a adus aminte si a trecut la treaba. Abia astept sa vad daca se vor speria americanii de chestia asta, sau o sa faca o miscare asteptata de prea multi ani in tara noastra, eliminarea vizelor. Cati romani o sa plece asa de capul lor in america si cati au de gand sa ramana ilegal acolo?

Americanii au avut la dispozitie 24 de luni de la notificare sa se conformeze, dar desi au existat destule discutii la nivel inalt pe tema asta, administratiile americane nu s-au prea sinchisit. Sincer ma astept ca in curand sa putem merge in America fara viza, asa ca simpli turisti. Ar avea de castigat si americanii, pana la urma ne ducem sa lasam banii acolo, nu sa luam. Alta treaba ar fi daca s-ar pune la punct un mecanism mai simplu sa ne gasim de munca acolo. Sau ma rog, sa ne insuram [ banuiesc ca va uitati la TLC la aia cu 90 de zile pana la nunta, e comedie curata! ]. Cu viza sau fara, om trai si vom vedea ce se va intampla, eu zic ca UE e la momentul la care trebuie sa dea dovada de coeziune, asa ca nu m-ar mira s ase rezolve in favoarea romanilor treaba asta.

News Reporter