Uber Eats spune adio Romaniei

Uber Eats spune adio Romaniei incepand cu 4 iunie, adica peste fix o luna. Nu pleaca doar din tara noastra, vizate mai sunt si tari precum Cehia sau Ucraina. Nu trebuie sa confundam cu serviciile de gen taxi. Acestea vor continua si nu sunt semne ca se va schimba ceva in timpul apropiat. decizia are la baza pierderile intregistrate de Uber Eats in aceste tari din ultimul trimestru. Chiar si pe timp de pandemie, cand teortic din cauza restrictiilor ne-am fi asteptat la o crestere a comenzilor si a veniturilor in consecinta, nu s-a intamplat. Asa ca au decis sa-si inceteze activitatea.

Uber Eats spune adio Romaniei

Plecarea Uber Eats din Romania ar trebui sa bucure competitorii, precum Glovo. Ma gandesc ca poate faptul ca restaurantele au inceput si ele sa trimita mancarea acasa, la pachet, a facut ca activitatea firmelor de curierat pentru alimente sa scada, sau sa nu creasca semnificativ – in unele cazuri.

Asteptam sa vedem ce vor face angajatii, care au investit in biciclete, trotinete electrice si scutere, deci au ramas fara munca. Probabil se vor orienta catre concurenta ramasa in picioare si dupa criza datorata starii de urgenta [ car eva lua sfarsit pe 15 mai ]. Ar fi interesanta si o reactie din partea consumatorilor de astfel de servicii. Teoretic restaurantele care au descoperit ca pot livra mancare la domiciliu nu vor renunta la aceste servicii si ar putea apela la serviciile celor ramasi fara contracte cu Uber Eats. Am putea asista chiar la o crestere a acestor servicii de livrare, spre bucuria celor care nu mai vor sa iasa la restaurant.

Avand in vedere ca dupa 15 mai se vor relaxa putin restrictiile impuse populatiei, dar evident ca starea de alerta nu inseamna relaxare totala, comenzile de mancare adusa acasa isi vor gasi in continuare utilitatea.

News Reporter