Liber la gratare dupa 15 mai

Iata ca s-a deslusit misterul azi, dupa ce ministrul de interene Vela a spus clar: dupa 15 mai este liber la gratare, de fapt este liber sa mergem unde vrem, dar cu masurile de distantare sociala exact ca si acum. Initial se spusese ca nu se va putea merge, nici macar deplasarea intre localitati nu va fi la fel de usoara, doar ca se pare ca autoritatile s-au razgandit si se poate merge inclusiv la mare si la munte. La ce ne asteptam dup adata de 15 mai? Eu cred ca la o invazie de „turisti” la gratare si la niste noi amenzi.

Liber la gratare dupa 15 mai

Din spusele ministrului Vela pana in august nu o sa avem posibilitatea sa ne intalnim cu sutele la nunti, spectacole, restaurante. Deci si la gratare va trebui sa fim in grup restrans. Ieri la stiri au aratat cum un grup de petrecareti a fost amendat pentru ca nu respectau carantina. Am amintit de asta pentru ca ce sa vezi: au fost amendati doar intrusii, gazdele au scapat „nevatatmate”. Adica ele nu au nicio vina ca au organizat petrecerea. Aici se revine mereu la imaginiatia celui ce da amenzi. Asa e la noi, niciodata nu este clar ce trebuie sa faca politistul, jandarmul sau politistul local [ ala angajat direct de primarie ].

Probabil ca dupa 15 mai o sa revina peste 80% din problemele de care scapasem in timpul carantinei – accidente: va dati seama ca in aceasta perioada numarul lor s-a redus cu peste 80%? Singurul avantaj va fi disparitia declaratiilor acelea cand te plimbi prin oras [ nu stiu de ce am ramas cu impresia ca daca te suii in masina sa pleci la Predeal, o completezi, poate ma insel ].

[Guest post ]

News Reporter