Numarul de decese a trecut de 1000 in Romania

Mai e putin si incepe relaxarea din 15 mai, dar in Romania numarul deceselor se apropie de 1000, azi ajungandu-se la 982. Majoritatea celor decedati erau persoane in varsta si mai sufereau si de alte afectiuni coronice. Judetele afectate mai puternic au fost Galati, Mures, Sibiu sau Brasov. Romania nu se alfa printre tarile cu multe decese, desi asta nu inseamna ca nu sunt multe. Probabil ca pana pe 15 mai vom vedea daca am gtrecut sau nu de varful pandemiei, iar daca primari cum sunt cel din sectorul 2 vor deschide parcurile, vom avea posibilitatea de a face ceva mai multa miscare dupa aproape doua luni in care am fost tinuti in case.

Numarul de decese se apropie de 1000 in Romania

Daca ne vom plimba prin parcuri si vom pastra distanta sociala, vom avea masti si manusi, teoretic va fi ok. Igiena si preventia sunt secretul reusitei in acest caz. Asa cum stiti se vor putea organiza petreceri, nunti si cumetrii. Totusi incercati sa nu exagerati si sa verificati vigilenta organelor de control. DA, nu se mai dau amenzile acelea aberante, dar sanatatea parca este mai importanta decat faptul ca ai scapat de o amenda.

In timp ce redacatam acest articol au sosit noi date, inca sase cazuri confirmate de deces din cauza COVID 19. Asadar nu este de glumit. Ne bucuram ca in curand scapam de stat in casa, sau mai exact de completarea acelor hartii total inutine [ in opinia noastra!]. Ne vom putea deplasa la munte si la mare, la casele de odihna, etc. Sa ramanem totusi precauti, sa respectam in continuare toate masurile ce au fost necesare si pana acum, pentru ca vrem sa trecem cu bine si peste aceasta incercare. Weekend placut tuturor.

UpDate: pe 16 mai numarul deceselor a trecut de 1000, ajungand la 1094.  Nu se vad semne de imbunatatire a situatie.

News Reporter