Tipuri de corpuri feminine: parametrii ideali si proportii armonioase (I)

Daca pe multe dintre noi nu prea ne intereseaza toate tipurile de corpuri feminine, precis ne intereseaza din ce tip facem parte fiecare dintre noi, mai cu seama: parametrii ideali si proportiile armonioase ale corpului feminin.

Notorietatea 90-60-90, ferm inradacinata in minte drept parametrii standard pentru corpul feminin, ca atare, din pacate, deloc nu este asa. Nici macar din punct de vedere medical. Nici macar din punct de vedere estetic. Acesti parametri pot apartine atat unei baschetboliste de doi metri cat si unei pitice de 145 cm.

Tipul corpului feminin nu este determinat de volum, ci de natura liniilor corpului, structura scheletului, proportii. Toate acestea sunt mostenirea genetica. Puteti urma diete fara de sfarsit sau permanent sa incercati a adauga cativa centimetri in plus intr-un loc anume – tipul corpului de la toate acestea nu se va schimba.

Leonardo da Vinci a observat ca proportia este mult mai importanta decat parametrii. Idealul pentru el era determinat de structura corpului, care putea fi introdus intr-un cerc. Acesta este idealul pentru care poti depune efort toata viata. In cazul cand acceptam faptul ca perfectiunea – este de fapt o utopie, si privindu-ne obiectiv in oglinda vom vedea ca toti suntem diferiti. Fiecare tip de corp are atat avantaje cat si dezavantaje. In primul este nevoie de a sublinia subtil calitatile – dezavantajele vualat sa le ascundem.

Clasificarea Standard presupune separarea tuturor tipurilor de corpuri in 5 categorii:

 – „A” – triunghiul;

– „X” – o clepsidra;

– «V» – triunghi inversat;

– „H” – un dreptunghi;

– „O” – un mar.

Pentru a determina din care tip de corp faceti parte trebuie sa faceti urmatoarele masuratori:

– latimea umerilor;

– Volumul pieptului;

– Volumul si latimea taliei;

– Volumul si latimea soldurilor.

Volumul se masoara standard – latimea este masurarea, care permite sa se determine latimea unei anumite parti a corpului. In baza rezultatelor, puteti concluziona care tip de forma a corpului va este caracteristic.

Tipul corpului feminin in forma de triunghi sau „A”.

Caracteristica speciala a acestui tip de corp constra in partea de sus mai ingusta in comparatie cu partea de jos. Umerii ingusti, sanii potriviti, talia subtire pe un fundal de solduri mai late. Este tip foarte seducator, asociat de catre barbati cu feminitatea si procrearea.

Pentru corectarea vizuala a corpului de acest fel este de ajuns de a ajusta garderoba voastra:

– Dati prioritate rochiilor si bluzelor cu decolteu adanc;

– Purtati pulovere volumetrice, deschise, bluze cu dungi late orizontale;

– Alegeti fuste-creion din tesatura densa, cu lungimea corecta;

– partea de sus de culori deschise, partea de jos culori intunecate – acesta este echilibrul pentru umerii ingusti si solduri late;

– Pantaloni ar trebui sa fie ori drepti sau usor evazati de la genunchi;

– Rochiile cu talia usor inalta, volane sub piept;

– Sunt binevenite mainicile voluminoase;

– Sunt avantajoase orice decoruri in zona pieptului, gatului: brose, volane, fulare;

– Incaltamintea pe toc inalt echilibrat, cu varful ascutit.

Celebritatile cu tipul de corp  „A” : Salma Hayek, Julia Roberts, Shakira, Christina Aguilera, Jennifer Lopez, Meryl Streep, Kate Winslet, Beyonce.

Mai cititi:

Uimitoarea combinatie intre tricotaj si blanuri;

Viata plina de distractii sau Despre beneficiile lentoarei

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *