Secretul succesului AUR si a lui George Simion

Dupa ce initial nici nu voiau sa auda de George Simion, azi toti incearca sa-i explice ascensiunea prin diverse acuzatii [ teoretic nefondate ]. Multi incearca sa minimizeze efortul sau de a ajunge la oameni, dau vina pe rusi ca-l sprijina si se minuneaza cum de a ajuns la atatia romani in diaspora. Chiar si fostul presedinte Traian Basescu vorbeste de trolii din Sankt Petersburg, dar cu singuranta nu a vazut miile de postari de la oameni reali in comunitatile romanesti de pe FaceBook. Pentru analistii politici seriosi nu este nicio surpriza, pentru restul este una de proportii.

Secretul succesului AUR si a lui George Simion

George Simion a fost activ mai tot timpul, initial cu sloganul Basarabia e Romania pe care-l vedem pictat peste tot. Apoi si-a propus sa ajunga in Parlament, asa ca s-a pus pe treaba si a alergat ce colo colo. Prima miscare, la europarlamentare. Rezultat zero si a ramas si fara apartamentul vandut ca sa faca rost de bani de campanie. Acum s-a suit in autocar si a colindat tara. Cu cat televiziunile incercau sa-l evite, neprezentandu-l la stiri, cu atat el distribuia mai abitir live-uri pe FaceBook. Asa se face ca i-a determinat pe multi sa-l voteze.

Cine este electoratul lui George Simion? O parte sunt adeptii unirii cu Basarabia, dar nu acestia sunt marea majoritate. Cei mai multi sunt cei nemultumiti de actuala clasa politica. Fara sa se gandeasca cum ar putea George Simion sa schimbe ceva, l-au votat. De ce nu? Omul pare curat, asta pana o sa se apuce sa scormoneasca cei car ecu asta isi castiga existenta. Vor gasi sau nu ceva compromitator, care sa-i indeparteze electerotaul? Sa nu ne grabim sa anticipam. Orice este posibil in Romania.

In acest moment se spun 90% minciuni despre el, ceea ce arata o frica din partea multor competitori politici. Eu nu-i vad o viata lunga in politica, a cazut el Dan Diaconescu si Victor Ponta, iar astia au avut ceva notorietate. Nu mai zic de Tariceanu, dar sa nu-i subestimam perseverenta lui George Simion. Actuaul loc in Parlament cu ai sai 10% il pot ajut asa-si intareasca partidul. El jura ca va dona banii pentru un spital, ne referim la banii alocati de la buget parlamentarilor. Adica cam 10 milioane de euro. Legal nu o prea poate face decat luand banii si apoi donand ceea ce e rezervat salariilor. Dar poate-i vine minte ala cap si investeste in viitorul partidului sau, AUR.

Fiind clar in opozitie, nu se va eroda pe perioada de criza, dar va putea fi vocal. Contestand toate deciziile nepopulare, cota sa de piata va creste. Asadar sa asteptam sa vedem urmatoarele miscari, pana atunci degeaba il contesta unii, a castigat si inca in fata lui Basescu si chiar a UDMR-ului.

News Reporter