Klaus Iohannis si Tinutul Secuiesc

Acum cateva ore Senatul Romaniei a respins initiativa UDMR de a infiinta „pe sestache” Tinutul Secuiesc. Vestea buna este ca toti senatorii in afara celor de la UDMR au votat impotriva proiectului de lege maghiar. DA, doar cei 9 senatori UDMR au votat pentru, deci sa nu ne mai spuna niciodata ca NU ei sunt cei ce urmaresc asta, chiar si pe timp de pandemie. Nu se poate sti ce a urmarit PSD-ul, sa arate ca ei sunt clar impotriva, ca au salvat tara in extremis? Dar Iohannis ce a urmarit prin declaratia sa? Sa le forteze mana PSD-istilor? Orice am zice, este evident ca numai despre asta nu era cazul sa se discute azi.

KlausiIohannis si Tinutul Secuiesc

Citez din discursul lui Klaus Iohannis: PSD vrea sa dea Ardealul ungurilor! In mod cert la mijloc este tot un joc politic, probabil ca PSD ori s-a inteles cu UDMR si au trecut tatcit proiectul de lege in Camera Deputatilor, fie stiau ca pot sa il respinga in Senat si i-au lasat pe UDMR-isti sa se faca de ras. Intrebarea finala este: mai pot cere ei inca odata infiintarea acestui tinut? deja a devenit parca obsesiva incercarea celor de la UDMR de a se rupe de restul tarii, fie chiar si printr-un tinut independent.

Romania este probabil daca nu prima cel putin printre primele din lume la capitolul drepturi pentru minoritati, exceland cand vine vorba de maghiari. Deasemenea este si singura unde influente externe [ Ungaria ] apar in mod repetat in modul de perceptie al minoritatii maghiare a situatiei din Ardeal.

News Reporter