Cum s-au impartit ministerele in guvernul Citu

Iata ca se pare ca cele trei grupari politice castigatoare in alegerile parlamentare din 2020 au batut palma si si-au impartit fotoliile. Evident ca PNL a luat cele mai multe portofolii si pe deasupra si sefia guvernului si a Camerei deputatilor. Cei de la USR-Plus au primit sefia Senatului, iar cei de la UDMR au primit trei ministere destul de importante. Noul guvern va avea 18 ministere, impartite cupa cum urmeaza: PNL 9, USR-PLUS 6 si evident UDMR 3. In plus vom avea si doi vicepremieri, unul de la USR-PLUS si unul de la UDMR. Astia doi chiar nu conteaza, e doar o chestie de imagine, ceva bani primiti gratis si evident ceva influenta politica pentru a mai umple buzunarele.

Cum s-au impartit ministerele in guvernul Citu

Incepem cu portofoliile primite de UDMR, foarte importante si cu ceva implicatii economice si cu posibilitatea de a ajunge pe mainile justitiei dupa pierderea imunitatii parlamentare. Liderii maghiari vor ocupa fotoliile la Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice si Administrației, Ministerul Mediului Apelor si Pădurilor si pe cel al Ministerului Tineretului si Sportului – ala de unde i se trage blondinei Elena Udrea. Au primit ministere cheie, de unde daca nu se guverneaza, macar se fac bani si invarteli cate vrei. Abia astept sa vad cum o sa curga autostrazile – mai ales in Moldova. Macar in asa zisul Tinut Secuiesc sa faca ceva, sa nu planga cei ce i-au votat.

USR-Plus a mai luat si sefia Cancelariei Primului Ministru, iar acolo e posibil sa nimereasca exact aia de-i criticau pana acum pe liberali. Perdantii evident sunt PSD si AUR. Nu dau zile multe noului guvern, asta daca nu cumva ciolanul va fi atat de gustos incat nici manifestatiile societatii civile nu vor reusi sa le clatine scaunele. Opozitia are o misiune grea, mai ales AUR. Daca nu va vota cu PSD-ul la unison se va spune ca tine cu cei de la putere, daca va vota ca ei, va fi acuzat ca e aliatul lor – si asa sunt poze care-i arata la discutii.

Ce ne asteapta dupa instaurarea noului guvern? Nimic bun, asta e clar. Stiti cum vad eu guvernul asta? Ca pe barza, racul si o stiuca. Cum nu stiti fabula? O puteti citi aici pe WikiPedia.

News Reporter