Adio de la Schengen

Daca stim deja ce va face Croația in legatura cu aderarea la Schengen, ei bine in cazul Romaniei se pare a vom spune adio la aderarea la spatiul comunitar fara vama. Pana acum ne plangeam a nu ne lasa Olanda, dar uite a nici Suedia nu prea vrea sa ne primeasca – ce-i drept la ei e guvern minoritar, iar opozitia nu prea iubeste romanii. Pentru cine nu stie, momentan fa parte din UE dar nu si din Spatiul Schengen doar cateva tari, Irlanda nu vrea, o sa ramana pe dinafara si Romania si Bulgaria. La aceste trei tari se mai adauga Cipru, care evident nu poate adera din cauza secesiunii.

Adio de la Schengen

Patru tari se pare a nu vor adera la Schengen, dintre care Romania si Bulgaria cu siguranta vor mai astepta 10 ani, pentru ca sunt tari de mana a doua in Uniunea Europeana. S-au fript europenii u Ungaria si Polonia, nu vor sa o mai faca si cu balcanicii. Tehnic am indeplinit toate conditiile, deci cu siguranta nu mai avem ce face in plus. Sa nu mai fie coruptie? Ziceti voi o tara unde nu este asa ceva si nu mai zic nimic. Peste tot este coruptie, o vedem zilnic la TV, doar ca  nu intereseaza pe nimeni treaba asta.

Cum stam nu prea bine din punct de vedere economic, nu ne prea vrea nimeni – doar in NATO stam mai bine, ca paravan pentru rusi. In rest nu avem e cauta in curtea celor bogati. Mi-ar fi prins bine sa nu mai trec vama u Ungaria, iar cei ce mergeau in Grecia scapau si ei de vami, doar ca la fel cum nu mergem fara viza in SUA, nu pupam noi nici aderarea la Spatiul Schengen.

Poate ca putina opozitie fata de UE nu ar stria din partea Romaniei, nu prea mare, sa nu ne trezim dati afara, dar uite asa – pe ii pe colo, prin partile unde-i doare si pe ei. De exemplu la gaz si curent, ca aici stam mai bine a multi dintre ei. Le zicem a nu pot trece vama curentul si gazul romanesc, o fi de bine?

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *