Se deschide metroul din Drumul Taberei

Chiar daca pare greu de crezut, mai ales acum pe timp de pandemie, iata ca Ministerul Transporturilor promite ca Metroul din Drumul Taberei se va deschide anul acesta in luna iunie. Sa fie si iulie sau august si tot e bine. Sa fie asta o veste buna pentru bucurestenii care azi stau in case? Sa speram ca stirea nu este una care doar sa schimbe putin atentia de la starea din tara si evident din Bucuresti. Poate ca acum cand drumurile sunt mai libere si aprovizionarea se poate face mai usor, cei ce au preluat contractul pentru metroul din Drumul Taberei vor finaliza in sfarsit proiectul.

Se deschide metroul din Drumul Taberei

Inca din ianuarie Ministerul Transporturilor anuntase ca va incepe lucrarile finale la Metroul din Drumul Taberei in aprilie, iata ca autoritatile se zbat sa se tina de program. In ianuarie lucrarile de automatizare erau terminate in proportie de 40%, asa ca teoretic este posibil sa vedem metroul functionand in vara. Evident, asta daca se vor ridica restrictiile de circulatie, iar noi estimam ca nu va fi asa. Stim ca autoritatile se arata optimiste, ca s-ar putea sa vedem o relaxare in urmatoarele doua sau trei saptamani, dar sa ramanem totusi sceptici pana cand vor apare si primele date concludente.

Daca s-au dat astfel de stiri inseamna ca dinianuarie si pana in aprilie au fost finalizate lucrarile de structura, iar acum in aprilie s-a trecut la ultima faza, cea legata de automatizari. In concluzie este posibil sa vedem finalizat un proiect care dureaza de ani de zile si la care au lucrat atatea guverne. Reamintim ca primul guverm Orban a promis ca indifrent de situatie, Magistrala 5 a metroului bucurestean va fi finalizata in 2020.

News Reporter