Curse spre Germania anulate dupa incidentul de la Cluj

Iata ca dupa ce Ludovic Orban a luat atitudine fata de incidentul de pe aeroportul din Cluj, opt curse charter spre Germania au fost anulate. Cursele ar fi trebuit sa plece din Iasi si Cluj, dar pentru ca aeroportul nu poate face fata afluxului mare de calatori, a fost nevoie sa se ia aceasta masura extrema. Alte patru curse au fost anulate chiar in timpul in care redactam acest articol. La Iasi calatorii au fost imbarcati in autocare si dusi acsa. Este vorba de peste 350 de pasageri care ar fi trebuit sa ajunga azi in Germania.

Curse spre Germania anulate dupa incidentul de la Cluj

Inca nu se stie ce ar fi urmat sa se intample in Germania, toti acesti muncitori din agricultura ar fi trebuit sa intre in carantina timp de 14 zile, sau dupa control, ar fi plecat catre locurile de munca? Cert este ca nemtii au nevoie de forta de munca din afara tarii, iar romanii au nevoie de venituri pentru asi intretine familiile. Cum se va rezolva intr-un final problema nu se stie. Cursele anulate aveau destinatia Baden-Baden si Nuremberg. Si cursele din Cluj catre Dusseldorf au fost anulate, in total 12 zboruri au fost retinute la Iasi si Cluj astazi.

Guvernul a emis o noua ordonanta militara, cu numarul 8, prin care toate cursele aeriene vor fi autorizate direct de catre Ministerul Transporturilor. Se spera ca prin aceste masuri sa se evite pe viitor evenimente precum cel de ieri cand aproape 2000 de persoane se aflau in parcarea Aeroportului din Cluj in asteptarea plecarii in Germania la munca. Probabil c amulti vor alege sa plece cu mijloace auto, dar este posibil sa fie si in aceste cazuri probleme in vami.

 

News Reporter