Primele izolete romanesti au iestit din productie

Stim ca lumea nu crede ca este o mare realizare faptul ca am produs pe plan local o izoleta romaneasca, dar daca ne gandim la numarul mare de cazuri care necesita folosirea lor, poate reevaluam stirea. Azi au fost receptionate primele 15 izolete autohtone, care probabil ca nu sunt o inovatie tehnologica, num nu sunt nici mastile de protectie care nu se prea gasesac, poate ca nici faptul ca ALUM Tulcea produce lichid dezinfectant nu este o stire care sa faca ocolul lumii asa cum a facut-o videoclipul cu Vulpita, dar noi credem ca merita macar mentionat acest fapt si efort in lupta cu coronavirusul.

Primele izolete romanesti au iestit din productie

BIOEVAC este numele izoletei romanesti, ea va intra in dotarea armatei romane si este momentan livrata doar Ministerului Apararii din Romania. Nu este asa cum ziceam si la inceputul articolului o minune tehnologica, ci este un efort depus de cercetatorii romani in lupta cu pandemia. MApN a facut comanda de 100 de izolete, probabil multi vor gasi in asta o alta metoda de a face bani pe timp de criza.  Noi credem ca decat sa importam, mai bine producem.

Daca pandemia nu se va domoli iin urmatoarele zile, probabil ca vom auzi si de exportul de izolete romanesti, iar atunci poate ca opinia publica isi va schimba parerile despre subiect. Momentan stim ca in Romania este criza de echipament pentru combaterea COVOD 19. Mai stim ca Romania a devenit locul unde se vor comanda astfel de echipamente pentru intreaga Uniune Europeana, asa ca poate banii europeni alocati vor ajunge si la noi in mod direct, nu doar pentru a importa astfel de echipamente si a le trimite unde este nevoie de ele.

News Reporter