Starea de urgenta se prelungeste cu inca 30 de zile

Acum o luna, presedintele Klaus Iohannis a decretat starea de urgenta in Romania pentru 30 de zile. Aceasta se va termina maine, dar presedintele a anuntat ca o va prelungi cu inca 30 de zile. Chiar daca opozitia a zis ca nu va vota propunerea presedentiei, eu cred ca maine vom vedea exact inversul. Asa ca mai stam o luna in casa in carantina. Cum ne va afecta asta in continuare? O sa vedem, cert este insa ca deja romanii vor sa plece la munca in Germania si Italia, care au deschis sezonul in agricultura.

Starea de urgenta se prelungeste cu inca 30 de zile

Nu inteleg cum si cine a facut valmasagul de la Cluj si Iasi, dar cert este ca nemtii si italienii vor sa se apuce de munca. Cum n-ai sa vezi bastinasii din aceste tari pe ogor, cei care se vor speti sa le planteze si apoi sa le culeaga recoltele vor fi romanii nostri. Dar oare nemtii se vor ocupa si de cei care se vor imbolnavi? Ii vor trata in carantina pana se insanatosesc sau ni-i trimit acasa ca pe rebuturi? Nu pot sa cred  – cel putin statistic daca e sa judecam, ca din cei 3000 de romani pregatiti sa plece cu avionul in Germania, niciunul nu era atins de COVID.

Li s-au facut teste inainte? Nemtii si austriecii vor sa iasa din starea de urgenta pe 19 aprilie, nu stim daca asa va fi, dar se pare ca asta nu-i impiedica sa aduca personal in agricultura din alte tari. Chiar daca ei sunt in zona rosie, nu conteaza. Abia astept sa vad maine daca va trece sau nu prelungirea starii de urgenta cu inca 30 de zile. Adica pana pe 13 mai ar trebui sa stam in case.

UpDate 14 aprilie

Starea de urgenta a fost aprobata azi in Parlamentul Romaniei, pana pe 15 mai toata lumea ramane in casa, restrictiile de pana acum se mentin in continuare.

News Reporter