Romanii din Uniunea Europeana pot reveni acasa

O parte din romanii aflati in strainate vor putea reveni acasa fara a mai sta in autoizolare. Din pacte nu acelasi lucru putem spune si despre cei care vor sa plece din Romania. Fara sa vrem sa alarmam inutil populatia, cateva date sunt clare: in ultimile zile numarul de cazuri noi a depasit 200 pe zi, iar tinta de 5 imbolnaviri la milionul de locuitori este departe de a fi atinsa. Deasemena noi reglementari pot fi date doar o date pe saptamana, lunea. Asadar macar inca sapte zile lucrurile sunt clare. Au fost anuntate tarile din zona verde pentru urmatoarea saptamana, mai exact tarile de unde ne putem intoarce acasa fara sa mai stam in izolare.

Romanii din Uniunea Europeana pot reveni acasa

Precum vedeti pe lista nu se afla Regatul Unit, Olanda si alte state din Uniunea Europeana, inclusiv Belgia sau Franta, Spania si Italia. Nu sunt semne ca avem de ce ne bucura deplin, dar macar jumatate din cei plecati afara au sansa de a veni acasa fara probleme. Mentionam ca de exemplu in Elvetia romanii pot calatori, insa evident ca risca autoizolarea. Nici la fratii nostri de peste Prut nu e mai roz. In Republica Moldova cazurile de imbolnavire cu COVID sunt numeroase si nu sunt semne de imbunataire.

DA, moldovenii au mai relaxat situatia, care si asa era la limita – mult mai lejer decat in Romania, dar se pare ca inca nu se poate calatori liber in niciunul dintre sensuri. Asadar pana pe 21 iunie lumea va sta in continuare acasa. Desigur, sunt posibile intelegeri bilaterale, avand in vedere ca pana la urma oricum nici romanii nu pot pleca mai departe, cu atat mai mult moldovenii care ajung in Romania.

News Reporter