Prelungirea starii de alerta inevitabila

Da, mai avem mai putin de 48 de ore si vom sti exact daca se prelungeste sau nu starea de alerta, noi zicem ca DA. De ce? Din cauza numarului alarmant de noi cazuri depistate. Este foarte posibil ca Ludovic Orban sa fi dat „comanda” de a se face mai multe teste ca de obicei, tocmai pentru a avea motive sa isi aplice planul ce prevede inca 30 de zile de stat in tara, desi este evident ca asta nu prea ajuta economia. Dar pe de alta parte, nu se pot lua masuri restrictive in lipsa starii de alerta sau de urgenta. Asa ca guvernul face ce poate, mai ales ca opozitia „lupta” si ea pentru a zadarnici planurile.

Prelungirea starii de alerta inevitabila

Sincer sa fiu, nu cred ca Ludovic Orban si Klaus Iohannis vor sa-si bata cuie in talpa, dar ce solutii legale avem ca sa stopam cresterea alarmanta a cazurilor de imbolnavire cu COVID 19? Cei mai afectati sunt cei cu afaceri mici – cei mari primesc mereu ajutoare de la stat, dupa care inchid sandramalele, asteptand vremuri mai bune. Dar la fel de afectati sunt si cei care au nevoie sa treaca frontierele Romaniei, sau sa se intoarca acasa. Nu mai zic de miile de moldoveni care inca nu pot veni in Romania decat in tranzit.

Poate ne inselam, poate ca de luni romanii vor putea calatori macar in Uniunea Europeana fara restrictii. DA, cu masca pe figura, sau ma rog ce or mai inventa, dar sa putem macar sa ne ducem unde avem nevoie si cand avem nevoie. Avand in vedere ca suntem in weekend, ar trebui sa avem deja raspunsul la aceste intrebari,

News Reporter