Carantina si autoizolarea neconstitutionale

O veste buna pentru romani si moldoveni vinde de la CCR, care a declarat neconstitutionala actiunea autoritatilor de a pune lumea in carantina sau autoizolare fara acordul acestora. A mai ramas insa o nelamurire: cei care vor contracta COVID-ul in cele 14 zile cat trebuiau sa stea in izolare, vor fi amendati conform articolului  352 din Noul Cod Penal (Infracţiuni contra sănătăţii publice –Zădărnicirea combaterii bolilor). Acum evident ca daca cineva va contesta si asta, va castiga. Pentru ca poti contracta virusul si daca nu veneai din alta tara, deci ar fi o discriminare fata de cei ce stau doar in Romania.

Carantina si autoizolarea neconstitutionale

Cei mai fericiti vor fi insa moldovenii de peste Prut care doreau sa vina in Romania sa-si rezolve problemele, dar nu aveau cum pentru ca intrau la izolare – multi nu primeau nici acceptul de a intra in tara, dar oricum la intoarcerea in Republica Moldova vor intra, pentru ca acolo inca este stare de alerta. Ca sa nu fie discutii ca de obicei, cu Pro si Contra, cititi si comunicatul de pe site-ul Ambasadei Romaniei la Chisinau.

Totusi se recomanda: autoizolare la domiciliu pe o perioadă de 14 zile, cu respectarea unor măsuri. Recomandarea este pentru cei care au intrat in contact cu cei bolnavi – de unde sa stii asta, ca daca ii stiai, ii ocoleai – sau pentru cei care au intrerupt perioada de 145 zile de izolare – aici e mai clar si este evident ca acestia ar trebui sa fie mai prudenti. Totusi daca ai masca si nu mergi in aglomeratii, te speli si dezinfectezi, cred ca nu ai cum sa ai probleme. Asta daca esti asimptomatic, evident.

News Reporter