Romania ar putea scapa de PET-uri

Romania ar putea scapa de PET-uri, doze de aluminiu si sticle aruncate pe unde se nimereste. USR face o propunere interesanta, care teoretic ar trebui sa imbunatateasca o propunere mai veche, care evident nu a avut succes. Mai exact se vrea cresterea pretului unei sticle de plastic la 50 de bani, ceea ce evident ar aduce un venit celor ce le arunca acum pe strada – sau ma rog, ar aparea rapid colectorii de sticle si doze de aluminiu. Pana acum s-a mers pe ideea colectarii la 10 bani sticla, evident o suma mult prea mica ca sa fie atractiva. Dar la 50 de bani, sa zicem ca iei doua bax-uri cu apa minerala, ai deja 12 sticle, adica sase lei pe care poti sa-i incasezi.

Romania ar putea scapa de PET-uri

Un calcul simplu ne arata ca o familie poate aduna numai daca bea apa minerala sau diverse sucuri – 2 pe zi – 365 de lei pe an. Poate nu pare mult, dar asta ar fi un minim, mai sunt sticlele acelea de 5 litri, ar putea fi si ele reciclate. Plus dozele de la sucuri si bere, iata ca ai putea sa ai la final de an mai mult de 100 de euro pe care sa-i cheltuiesti cum vrei. Daca te apuci sa strangi sau sa colectezi sticle, ai nevoie pentru a lua minimul pe economie [ 1200 de lei ] de 2400 de sticle pe luna, adica 80 pe zi! Sincer sa fiu eu as pune o lada de colectare la bloc, ar iesi ceva bani pentru administratie.

Sunt anumite categorii sociale care s-ar apuca de colectat, practic am avea mai putina mizerie in orase, pe strazi, etc. La doi nesimtiti cu siguranta exista trei responsabili sau car eau nevoie de banii astia. Daca pretul sticlelor de plastic ar fi incluse in pret, asa cum este de exemplu in Germania, sa vezi cum s-ar colecta mai repede. Sau cel putin ar fi fonduri de unde sa se plateasca cei care le strang.

News Reporter