20 state din Europa interzic accesul romanilor sau impun restrictii

20 state din Europa interzic accesul romanilor sau impun restrictii la intrarea pe teritoriul lor, 14 dintre acestea sunt membre ale Uniunii Europene. Acestea sunt: Austria, Bosnia si Hertegovina, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia si Ungaria. Asa cum am anuntat inca de ieri seara, Ungaria impune restrictii pentru cetatenii romani incepand de maine, adaugand tara noastra pe lista galbena. Asta inseamna ca incepand cu 15 iulie romanii car epatrund din tara pe teritoriul Ungariei vor fi supusi examinarii si daca prezinta simptome COVID nu vor  putea intra in tara vecina.

20 state din Europa interzic accesul romanilor sau impun restrictii

Asa cum spuneam mai devreme, romanii care raman pe teritoriul Ungariei vor intra in carantina pentru 14 zile, iar daca prezinta simptome nu pot intra deloc. Daca prezinta insa doua teste SARS-CoV-2 facute in maxim 5 zile de la data intrarii in Ungaria, la interval de 48 de ore, care sunt negative, pot intra si sta in tara vecina fara carantina sau autoizolare.

Nici in Austria nu mai pot intra romanii fara un test in limba engleza sau gemrmana, dar nu mai vechi de patru zile. Fara acest test vor intra automat in autoizolare 14 zile.

Asa cum se stie deja, nici in Grecia sau tarile Baltice nu se mai intra la fel de usor ca pana acum. Iar in Lituania accesul romanilor este total interzis. Finlanda are aceleasi restirictii pentru turistii romani, fiind acceptati doar cei cu rezidenta sau c un loc de munca. In schimb este permis tranzitul.

Tot in izolare vor sta romanii daca merg in Irlanda, Olanda – desi aici se merge pe recomandare ferma, la fel in Slovacia si Slovenia. Mai exact aveti la inceputul articolului tarile care au impus restrictii romanilor.

News Reporter