Romania ajuta Republica Moldova cu medici

Sincer sa fou nu am vrut sa fac tam-tam pe stirea asta, dar am gasit o poza de la vama dintre Romania si Republica Moldova care mi-a dat imboldul de a scrie totusi despre eveniment. Relatiile bilaterale nu sunt tocmai roze, asta pentru ca la noi sunt mereu probleme mai grave de rezolvat, iar peste Prut Igor Dodon are exact acel public elector care nu prea are la inima poporul frate. Dar acum trebuie sa-i dam cezarului ce-i al sau, adica primirea cu onoruri a echipei de medici romani sositi la Chisinau sa ajute in lupta cu pandemia pe mine m-a miscat. Profund!

Romania ajuta Republica Moldova cu medici

Acum doua zile o echipa de medici din Romania a plecat sa ajute fratii de peste Prut. S-a zis deja la televizor despre asta, unii considera ca nu trebuia facauta atata valva, redactia noastra nici nu a amintit evenimentul, pentru ca ni s-a parut unul firesc. Pe langa ajutorul in personal medical Romania prin premierul Ludovic Orban, a mai donat tarii vecine si „500.000 de masti FFP2, FFP3, 50.000 de combinezoane, Plaquenil, Kaletra” mentioneaza site-ul Digi24. Probabil ca multi romani care au antele digi in strainatate au vazut stirea.

In mod cert si Romania are probleme, nu am auzit sa fie o situatie critica in Republica Moldova, dar probabil ca era necesar un ajutor, iar daca am gasit masti de dat, sper sa nu mai aud ca la noi e criza. A nu se interpreta gresit afirmatia, nu zic ca nu trebuiau trimise, ci ca ar fi bine sa le gestionam pe cele ramase in asa fel incat sa nu mai auzim la stiri ca avem personal medical care nu are masti. Pentru ca uite, ele exista.

News Reporter