Pasaportul COVID 19

Nu stiu ce au in cap europenii cu acest pasaport COVID 19, ei zic ca vor sa relanseze turismul, sa putem circula mai „liber” prin Europa. Ei cred ca e o traznaie. Poate ca va ramane doar la stadiu de proiect/discutie, dar ma gandesc ca cine stie cum le mai trece prin cap sa mai nascoceasca ceva care sa ne impiedice sa circulam. Si mai ales sa dam niste bani, ca doar nu o sa le faca gratis – pasapoartele astea, zic.

Pasaportul COVID 19

Nu este clar daca se va pune in practica ideea pasaportului COVID 19, insa este sigur ca tarile din Uniunea Europeana sunt in cautarea unei solutii ce trebuie adoptata la scara intregii uniuni pentru a reporni turismul in momentul inceperii relaxarii. Turismul aduce in medie in Europa cam 10% din venituri, iar azi este oprit complet.

Toate tarile se gandesc la un fel de Plan Marshall pentru turism, menit sa relanseze turismul si economia tarilor europene dupa ce va trece criza COVID 19. Ma indoiesc insa ca se va recurge la acest pasaport, dar cu siguranta se vor impune reguli stricte care sa ne pazeasca de o reizbucnire a pandemiei. Nu s-a gasit un vaccin care sa opreasca raspandirea virusului, nici nu era posibil sa se poata trage concluzi iasa de repede. DA, unele tari vor sa experimenteze cateva solutii medicale, se platesc si bani [ cam 250 de euro ] pentru cei ce vor sa fie „cobai”, dar nimic nu este clar in acest moment.

Turismul in Romania este oprit, ca de altfel cam peste tot in lume. Iar pana pe 15 mai va trebui sa asteptam si sa vedem cum evolueaza situatia.

News Reporter