Organizarea funeraliilor va fi permisa in Italia

Incepand cu 4 mai in Italia se vor putea organiza funeralii, mai ales ca stim cu totii ca aceasta a fost tara cu cele mai multe decese datorate coronavirusului. Evident ca se vor lua masuri de siguranta, insa este de acum posibil sa-ti inmormantezi cat de cat normal decedatii. Probabil ca astfel de masuri de relaxare se vor lua si in Germania, Austria si alte tari unde pana acum nu se puteau aduna persoanele care nu erau rude si nu traiau impreuna. Este un semn ca exista cat de cat incredere ca pandemia a trecut de pragul critic si ca este posibil sa asistam la vremuri mai bune.

Pe de alta parte criticii sustin ca se iau astfel de masuri pentru a nu duce economia in pragul falimentului. Reamintim ca pretul petrolului este la nivel minim istoric, productia ar putea inceta cu repercursiuni pe orizontala si verticala in economie. Probabil ca in curand vor fi acceptate si nuntile si alte reuniuni familiare, cum ar fi botezurile. Insa sa nu ne grabim sa tragem concluziile, ramane sa vedem daca va urma sau NU al doilea val. Intre timp Romania asteapta data de 15 mai, cand asteptam o relaxare a conditiilor de circulatie si la noi in tara.

Momentan nu se poate ajunge in Romania, nu s-au deschis granitele. Asadar degeaba se poate circula in Germania si Austria, daca nu se poate trece granita Romaniei – evident cu acea carantina institutionala de 14 zile obligatorie.  Sa speram ca urmatoarele zile ne vor aduce vesti si mai bune, in general legate de numarul tot mai mic de imbolnaviri si decese.

News Reporter