Incepe marea realaxare

Stiu ca titlul pare inselator, dar DA – in anumite tari incepe o perioada de relaxare a conditiilor de izolare. De azi in Germania magazinele mici isi pot relua activitatea – se spera ca acestora le va merge mai bine, avand in vedere ca multi cetateni vor prefera sa-si faca aprovizionarea mai aproape de casa – iar scolile vor incepe treptat sa primeasca elevii inapoi la cursuri. Primele isi vor deschide poarta clasele care au prevazut examene in acest an. Totusi guvernul indeamna populatia sa fie precauta, sa mentina pe cat posibil distantarea sociala – acolo unde se poate, evident.

Incepe marea realaxare

Dupa Germania si alte tari au inceput de azi sa dea voie economiei sa-si inceapa treptat activitatea. Polonia merge mai departe cu relaxarea si redeschide parcurile si locurile de promenada. De mirare este insa ca in Norvegia se redeschid chiar si gradinitele. Parca e putin cam prea mult. Sa speram ca nu vom asista in curand la un nou val de imbolnaviri cu COVID 19. Reamintim ca in Romania avem 30 de zile de restrictii.

Alte tari precum Cehia au redeschis si pietele in aer liber, in timp ce tari precum Franta si Spania mentin restrictiile. In Spania totusi copii pot iesi insotiti de parinti in aer liber, cu respectarea distantei de siguranta. Si pe plan mondial se anunta o relaxare a masurilor ce ingradesc libera circulatie. China este una din tarile care au permis chiar si site-uri turistice. Evident ca aici suspectam mai degraba nevoia de bani decat alte aspecte.

Indiferent de ce zic unii si altii, credem si noi ca pana la urma nu putem sta in casa la nesfarsit. Daca ai si tu o opinie pe tema asta, o poti posta pe site, la sectiunea comentarii.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *