Rochia legendara a lui Marilyn Monroe

Cine dintre doamnele din lume, nu si-a pus intrebarea: oare cum e sa fii atat de frumoasa, senzuala si vestita ca Marilyn Monroe? Sa fii adorata de toti barbatii? Sunt la fel de sigura, ca putine doamne si-ar dori soarta ei, deoarece stim ca nu a fost prea fericita si deseori pacalita. Asta nu ne impiedica sa ne amintim cu drag de rolurile jucate de ea si de legendara rochie alba plisata.

Rochia alba plisata in care Marilyn Monroe a jucat in „The Seven Year Itch” (1955), poate fi considerata una dintre cele mai vestite si recunoscute rochii in intreaga lume.

Chiar oameni care nu au vazut aceasta pelicula vor recunoaste imediat cadrele legendare cu pliurile rochiei lui Marilyn, care sta in picioare pe o trapa de aerisire.

A creat celebra rochie un designer de costume preferat de Marilyn Monroe – William Travillu.

Designerul Tvarillu spune despre cea mai faimoasa creatie a sa, ca este „rochia cea mai proasta”. Pentru a crea aceasta „rochie stupida”, el a avut  nevoie de doar doua zile.

William Travillu a dorit sa sublinieze puritatea si inocenaa eroinei lui Monroe, a carei frumusete starneste fantezii nebune la toti barbatii, chiar si celor mai respectabili.

Pentru acest scop, el a ales pentru rochie un crep de  viscoza de culoarea fildesului. Materialul a fost suficient de greu ca sa cada liber la mersul pe jos si, in acelasi timp era destul de usor.

In celebrul film poate fi vazut ca materialul nu se ridica vertical de la rafalele de aer, dar pare a se undui. Acest lucru i-a permis lui Marilyn sa pozeze seducator in faldurile rochiei.

Fiecare cuta de la rochie era arnjata manual, in caz contrar era imposibil de a obtine efectul dorit.

Croiala americana a corsetului a fost consolidata cu metal si prezenta perfect conturul corpului celebrei actrite.

Drept decor rochia avea un brau cusut in cruce cu o funda frumoasa intr-o parte.

Scena legendara cu rochia umflata de vant era planuificata sa fie filmata pe strada 52 din New York. Despre asta a fost alertat publicul si presa.

Pentru a o vedea pe Marilyn Monroe au venit mii de oameni. Ca urmare, in timpul numeroaselor filmari a unei scene pe arborele de ventilatie pe strada erau adunati deja cinci mii de oameni, care examinau cu entuziasm picioarele si lengeria starului de cinema.

Inca ceva interesant si neobisnuit despre legendara rochie si nu mai mai putin legendara Marilyn:

In vara anului 2011, in Chicago, a fost stabilita  sculptura mai inalta de sapte metri a lui Marilyn Monroe. Aceasta descrie celebra scena din filmul „Seven Year Itch” („Seven Year Itch”), in care Monroe sta cu picioarele pe gura sistemului de ventilatie al metroul din New York.

De altfel, celebra rochie a lui Marilyn a fost, de asemenea, printre cele mai scumpe loturi de rochii vandute la licitatie. Aceasta a fost vanduta pentru 4.6 milioane dolari, cu un pret de pornire de 2,0 milioane dolari. Numele cumparatorului a ramas necunoscut.

News Reporter