Regula 60-30-10 pentru combinatia de culori in designul de interior (I)

Din toate timpurile, oamenii au incercat sa obtina o formula pentru frumusete. Daca lasam la o parte parerea ca criteriile pentru frumusete sunt individuale, atunci unele dintre ele pot fi privite mai atent. De exemplu, la formula armoniei pentru designul de interior „60-30-10”.

In acest articol va vom spune cum, concentrandu-ne pe acest raport, sa combinati trei culori diferite in interior. Si acest lucru nu este deloc cazul cand regulile exista pentru a le incalca – dimpotriva, daca se respecta aceasta formula simpla, camera va arata foarte interesanta. Pentru a nu avea dubii, va vom oferi si 10 exemple de interioare realizate in conformitate dupa aceasta formula.

Formula 60-30-10 nu este altceva decat un procent din fiecare dintre cele trei culori. Deci…

Regula 60-30-10 pentru combinatia de culori in designul de interior: cum functioneaza si 10 exemple demne de urmat

60 30 10

 

 

  1. 60% este culoarea principala.

Culoarea in care trebuie vopsite cel putin jumatate din elementele interioare. Cea mai usoara optiune este utilizarea culorii principale pe pereti. Este mai bine daca este neutra, pentru a nu gresi. Cu toate acestea, daca sufletul cere culori stralucitoare – folositi-le, dar in acest caz celelalte culori ar trebui sa fie in tonuri neutre.

2. 30% – culoare complementara.

Aceasta culoare este destinata sa reunvie, sa adauge interes, asa ca nu ezitati sa folositi culoarea preferata. Cea mai buna aplicatie este pentru mobilier, covoare si perdelele. Cu toate acestea, nu uitati ca toate aceste articole ar trebui combinate in culori cu restul – cele principale si …

3. 10% – accentul.

Ai, in cele din urma, cea mai stralucitoare culoare, care va fi cireasa de pe tort. Lucruri marunte vor ajuta la transmiterea ei: perne, vaze, picturi. Puteti folosi mai multe nuante de aceeasi culoare pentru a o face si mai interesanta. Daca va veti plictisi de acest interior, inlocuiti oricare dintre aceste elemente. Deci, puteti schimba aspectul camerei de la sezon la sezon sau in functie de starea de spirit.

Aici puteti vedea 10 exemple de interioare realizate in conformitate cu regula 60-30-10.

1. Zefirul delicat.

Nu este aceasta camera ca un desert? Cu toate acestea, spre deosebire de asocierile dulci, nu arata deloc zaharat. Rozul joaca rolul principal aici, iar albul il echilibreaza (tapiterie, mese, covor). Albastrul actioneaza ca un accent contrastant, care reimprospateaza camera, impiedicand-o sa devina prea „dulce”.

2. Cerul in nori.

Aici este exact opusul: rolul principal este jucat de albastru, accentele sunt roz, dar cel intermediar este din nou alb. Dupa cum puteti vedea, acest duet este bun in sens opus. O solutie excelenta pentru o camera cu doua fete!

3. Raza de soare.

Admirati acest interior, nu-i asa ca straluceste! Secretul se afla in fundalul neutru (griul este principalul, albul este cel secundar) si accentele galbene. Nu-i asa ca simtiti vara?

News Reporter