Regula 60-30-10 pentru combinatia de culori in designul de interior (II)

Partea (I) despre – Regula 60-30-10 pentru combinatia de culori in designul de interior: cum functioneaza si 10 exemple demne de urmat o gasiti – AICI ! Aici vedeti tot albumul cu 10 exemple de interioare realizate in conformitate cu regula 60-30-10.

4. Langa marea albastra.

Va place tema marina? Atunci cu siguranta va va placea acest interior. Culoarea principala este albul, care atenueaza contrastul dintre albastrul secundar si cireasa rosie. S-a dovedit ca in cele mai bune traditii ale stilului maritim: luminos, dar in acelsși timp, calmant.

5. Opusurile atrag.

Acest interior va fi cu siguranta apreciat de fanii clasicilor, faimoasa paleta neutra. Sarcina este complicata de faptul ca … culoarea principala a fost aleasa… negru. Dar, in combinatie cu albul si bejul, nu deprima deloc, ci, dimpotriva, arata mai mult decat luxos.

6. Portocale pe ramuri.

Anume acestea sunt asociatiile pe care le evoca aceasta camera, decorata cu verde, bej si portocaliu. Acordati atentie felului in care sunt distribuite culorile: prevaleaza verde calm (peretii), putin mai putin bej (mobilier si perdele) si foarte putin de portocaliu. Acesta din urma, de altfel, se potriveste bine si cu mobilierul din lemn.

7. Ierburi proaspete.

Probabil ca ati urmarit filme sau ati citit carti in care personajele auxiliare sunt mai expresive decat cele principale. Exact asta s-a intaamplat in acest interior. Culoarea principala este gri, dar verdele atrage atentia. Aceasta combinatie este echilibrata de pete de alb pentru a atenua contrastul. Rezultatul este un colt de lectura foarte proaspat si placut ochiului.

8. Duet contrastant.

Observati cum sunt combinate elegant doua culori aproape opuse: albastru inchis si mustar. Secretul se afla in echilibrul potrivit: peretii albastri si mobilierul alb echilibreaza stralucirea acestei nuante. Cu toate acestea, in ciuda contrastului, camera pare foarte retinuta, dar in acelasi timp nu este plictisitoare.

9. Inspirat de natura.

Bej, alb si verde – nu pare o coasta? Vegetatia bogata din afara ferestrei i-a inspirat pe proprietarii acestei case sa adauge accente verzi in interiorul dormitorului. Acestea sunt echilibrate de alte culori, imprumutate si de la natura: bej ca principal si alb ca unul suplimentar. S-a dovedit foarte cald si proaspat in acelasi timp.

10. Si materialele sunt importante.

Ca si acest interior inspirat din lemnul de culoarea de miere. Mobilierul din lemn face camera mult mai calda si mai confortabila, iar albul (principalul) si albastrul (accente) il fac accentuat.

Acum stiti o formula simpla pentru un interior perfect: 60-30-10. Speram ca va aduce mai aproape de Interiorul unui vis.

News Reporter