Ramas Bun, Regele Mihai! – LIVE & LIVEText

Ramas Bun, Regele Mihai! – LIVE & LIVEText

UPDATE – Se aud scandari in momentul in care sicriul cu trupul Regelui  se indreapta spre dealul Patriarhiei. Printre scandari s-a auzit: „Regele Mihai!”, „Monarhia Salveaza Romania!” si „Jos Comunismul!”

UPDATE – Live!

Regele Mihai urmeaza sa fie inmormantat, astazi, 16 decembrie la Curtea de Arges, urmand ca la funeraliile acestuia sa participe reprezentanti ai Caselor Regale din toata lumea. La 10:45 sicriul cu stindardul regal a fost scos din Palatul Regal, catre Piata Palatului, cu o ordine bine stabilita: semnal unic de trompeta, soldatul ce poarta crucea, clerul ortodox, cei 8 militari ce poarta sicriul urmat de catre Custodele Coroanei si Alteta Sa Regala Principele Radu. Urmeaza sa fie trase si clopotele de la toate bisericile din jur.

La ora 11:10 sicriul urmeaza sa fie urcat pe un afet de tun, urmand sa se formeze cortegiul funerar, la care urmeaza sa ia parte Familia Regale, reprezentantii bisericii si militari romani. Procesiunea va fi facuta pe jos, in timp ce afetul de tun va fi tras de catre un vehicul operational al Armatei Romane.

Abia la ora 14:05 cortegiul funebru urmeaza sa se deplaseze la Gara Regala Baneasa, pe urmatoarea ruta: Piata Unirii – Piata Universitatii – Piata Romana – Arcul de Triumf – Sos. Kiseleff – Sos. Bucuresti-Ploiesti, iar la ora 14:40 sicriul urmeaza sa fie transport cu Trenul Regal, care va merge spre Curtea de Arges, unde va fi inmormantat Regele. Trenul Regal urmeaza sa se deplaseze cu o viteza redusa in urmatoarele localitai: Chitila, Titu, Pitesti. Abia la ora 18:40 va avea ceremonia religioasa a ingroparii in Catedraal Arhiepiscopala si Regala. La ceremonii a fost prezent si Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis

Odihneste-te in pace, Majestate!

News Reporter