Protest de AMPLOARE, Duminica, 17 Decembrie in Bucuresti!

Protest de AMPLOARE, Duminica, 17 Decembrie in Bucuresti!

Pe retelele de socializare se pregateste un protest de amploare, pentru ziua de duminica, in Bucuresti, incepand cu ora 17:00. Locul de adunare al manifestantilor este cel deja arhi-cunoscut, si anume Piata Victoriei, in fata Guvernului.

Inainte de protestul propriu-zis, la ora 15:00, cei de la de-clic au anuntat un flash-mob in fata Guvernului, denumit „Flashmob: Romania condamnata la tacere”, la acest eveniment anuntandu-si participarea peste 500 de persoane, si alte 2.500 s-au declarat interesate. Dupa ce se vor strange toti participantii la flashomb, acestia isi vor pune benzi negre pe ochi, urmand sa stea circa 30 de minute in tacere,  „Fără să vedem, fără să putem spune ceva. Neputincioși. Așa cum va deveni Justiția în România.”, asa cum se anunta in descrierea evenimentului.

Apoi, dupa terminarea flashmob-ului, lao ra 17:00, tot in Piata Victoriei, va incepe protestul propriu-zis, protest la care si-au anuntat participarea pana in acest moment peste 2.000 persoane, si alte aproximativ 4.500 s-au declarat interesate. Evenimentul propune ca manifestantii sa inceapa sa se stranga in jurul orei 17:00 in Piata Victoriei, urmand ca la ora 18:00 – 18:30, sa plece in mars catre Palatul Parlamentului.

Ruta aleasa pentru traseu este urmatoarea: „Piața Victoriei – Piața Romană – Universitate – Piața Unirii – Piața Națiunilor Unite – Parlament, unde ne oprim și aprindem luminile telefonului.”, dupa cum se arata in descrierea evenimentului. Motivul pentru care oamenii ies din nou in strada, in numar mare, este cel cunoscut de 10-11 luni, si anume: punerea pumnului in gura Justitiei, prin Legile ce urmeaza a fi votate, dupa ce saptamana aceasta au trecut de Camera Deputatilor. Organizatorii evenimentului fac apel la oameni sa vina in numar cat mai mare duminica, pentru a trage un semnal de alarma, tinand cont ca Luni, pe 18 decembrie se da votul final in Senat, care este camera decizionala, pe Legile Justitiei. Ramane de vazut care va fi atitudinea jandarmilor in momentul in care manifestantii vor dori sa plece in mars catre Parlament, deoarece, s-a vazut ca in ultima vreme atitudinea Jandarmeriei fata de protestatari a inceput sa devina tot mai agresiva (ex: Episodul cu caii adusi in multime, in timp ce acestia marsaluiau spre Parlament; Episodul cu gazele lacrimogene de la Parlament; Episodul cu cetatenii ridicati abuziv, desi acestia se legitimasera, din fata Targului de Craciun)

Link-uri catre cele doua evenimente:

Se cuvine să rezistăm prezentului și să ne pregătim viitorul – PROTEST

Flashmob: România condamnată la tăcere

News Reporter