Mituri despre diete de detoxifiere

Am avut sansa sau mai exact nesansa de a ma uita la o emisune de pe Discovery Channel legata de mituri pe cere ni le vand zi de zi la televizor si in presa. A devenit o moda sa se vorbeasca despre detoxifiere, toti vor sa mancam numai legume si fructe, ba mai mult sa trecem la varianta rovegan [ adica sa nu mai pregatim la foc nimic ]. Iata ca o jurnalista si-a propus sa faca un experiment, a ales doua grupuri de persoane si le-a pus sa tina doua diete: una echilibrata dar bazata pe toat efelurile de mancare [ carne, peste, lapte, oua, paine integrala, etc. ] si una care a mancat aceste produse care ajuta la detoxifierea organismului.

Mituri despre diete de detoxifiere

In mod evident membrilor participanti li s-a facut un test mai intai, sa se vada cat de sanatosi sunt. au urmat trei saptamani de testare, unii mancau sanatos si bine, altii ceaiuri detoxifiante, etc. Ghiciti rezultatul final? Ei bine, cei cu deieta obisnuita erau perfect sanatosi, gradul de toxine din organism fiind exact ca la inceputul testului. Nici la cei care au tinut dieta stricta nu au aparut modificari, singurul plus a fost se pare la pielea fetei, mai sanatoasa parca ca inainte de test. Deci? La ce ajuta acest ediete de detoxifiere? Sa-si vanda unii produsele.

Testul a mers mai departe, cu apa pura, lapte si apa de la robinet. Ghici ce au zis testele? Mai hidratati au fost cei ce au baut lapte. Apa pura si apa de la robinet nu au dus la nicio schimbare in organism. Asa ca un simplu fitru de apa ar trebui sa fie suficient, iar laptele din cand in cand face bine, fiind un aliment dar si o bautura care ne asigura lichidul atat d enecesar in organism.

Ce sunt curele de detoxifiere

Daca tii o dieta pentru a slabi e una, daca vrei sa te infometezi pentru a fi mai sanatos, sansele sa o dai in bara sunt mari. Curele de detoxifiere sunt acele diete care pretind ca ajuta organismul sa scape de substantele nocive. Doar ca organismul face asta de la sine, asa este el programat. Un test a aratat ca cine bea de exemplu sucuri naturale extrase diret in casa din fructe si legume nu face nimic bun, nivelul de vitamine din corp nu creste, nici imunitatea nu se modifica, doar ca eliminam mai mul decat de obicei.

Asadar nu incercati sa fortati organismul sa lucreze altfel decat este el obisnuit, mancati ponderat de toate, caci corpul vostru stie sa-si ia exact ce si cat are nevoie! Nu dati lichide mai mult decat e nevoie, apa nu detoxifica organismul daca e bauta in exces. Ati ausit de Hiponatremie? Este exact ceea ce ti se intampla daca consumi prea multe licchide si odata cu elimiarea ei se pierd prea multe substante de care organismul are nevoie [ sodiu de exemplu! ].

News Reporter