LIVEText si VIDEO din Senat la Dezbaterea Legii 303

LIVEText si VIDEO din Senat la Dezbaterea Legii 303

In jurul orei 11 a inceput dezbaterea in Plenul Senatului pentru Legea 303/2004, Lege ce urmeaza a fi votata astazi. Sendinta este condusa de Calin Popescu Tariceanu.

LiveTEXT:

UPDATE 15:15 – Este foarte probabil ca maine (miercuri, 20 decembrie) sa se voteze si Legea 304 in Senat, iar, in cazul in care Comisia Iordache va lucra pana tarziu, cum a facut luni pentru Legea 303 si o parte din Legea 304, tot maine sa se supuna la vot si Legea 317/2004, astfel, terminandu-se pachetul de Legi ale Justitiei, deoarece Senatul este camera decizionala (anterior acestea au fost adoptate si de Camera Deputatilor).

UPDATE 14:40 – S-a terminat cu Legea 303 ce se refera la raspunderea magistratilor! Aceasta a fost aprobata si de catre Senat, camera decizionala cu 80 de voturi pentru, niciun vot impotriva deoarece opozitia nu a fost in sala.

La forma initiala a Legii s-au adaugat mai multe amendamente propuse de Serban Nicolae, amendamente care initial fusesera respinse in Comisia Iordache, un noul amendament ce prevede ca statul sa se indrepte OBLIGATORIU impotriva unui magistrat, in cazul in care a fost comisa o eroare judiciara.

UPDATE 14:26 – Dupa o scurta dezbatere intre Serban Nicoale si Calin Popescu Tariceanu, s-a luat discutia de a se vota in continuare.

UPDATE 14:23 – PNL si USR au parasit sala in semn de protest!

UPDATE 14:18 – Florina Presada a fost ironizata de catre cei de la USR, in momentul in care aceasta s-a dus la microfonul central pentru a sustine un amendament, moment in care un senator a strigat catre aceasta „Doamna camerista!”, referindu-se la faptul ca Florina Presada transmite live pe Facebook aceasta „dezbatere”. La scurt timp  un senator PSD s-a dus sa o filmeze pe Presada in timp ce citeste, bagandu-i, la propriu, telefonul sub ochi. De altfel, Tariceanu a supus votului amendamentul in timp ce Florina Presada inca isi sustinea amendamentul

UPDATE 14:00 – S-a votat prelungirea timpului pentru dezbaterile pe Legile Justitiei, pana la epuizarea ordinii de zi. De altfel, Tariceanu a spus ca plenul comun pentru Legea Bugetului nu va incepe pana ce nu se vor termina dezbaterile si votul pe Legea 303.

UPDATE 13:55 – Dupa votul pe o parte din amendamente, Serban Nicolae a intervenit si a propus continuarea dezbaterilor pana la epuizarea ordinii de zi.

UPDATE 13:23 – LIVE VIDEO realizat de Cosette Chichirau pe Facebook:

https://www.facebook.com/CosettePentruIasi/videos/553970901619517/

UPDATE 13:20 – ALERTA: Tariceanu opreste dezbaterile! Incepe votul pe amendamentele admise si respinse pentru Legea 303! Acest lucru se face in ciuda protestului celor de la USR!

UPDATE 13:18 – Tariceanu a inceput sa vorbeasca din nou de la prezidiu, atacand din nou pe cei de la USR, numind astfel partidul, „Partidul Securitatii” si ca cei de la USR au blocat lucrarile in Parlament desi acestia au avut un protest tacut.

UPDATE 13:10 – Cativa senatori au iesit din sala, in timp ce membrii cei mai importanti, Serban Nicoale, Nicoale Badalau, Calin Popescu Tariceanu, Claudiu Manda si altii s-au strans la un loc si vorbesc intre ei, probabil despre cum vor relua sedinta daca protestul celor de la USR nu se va opri. Florin Citu de la PNL s-a alaturat protestului celor de la USR.

UPDATE 13:00 – Senatorii USR protesteaza in spatele lui Tariceanu cu manutele intalnite si pe la proteste pe care scrie „Toti pentru Justitie”, facand astfel ca Tariceanu sa isi intrerupa discursul. La scurt timp dupa initierea protestului de catre Vlad Alexandrescu, si ceilalti colegi ai sai, Tariceanu s-a dus la prezidiu si a anuntat ca sedinta va ramane suspendata pana cand cei de la USR se vor intoarce in banci.

UPDATE 12:50 – Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu vorbeste la microfonul Senatului, acesta aducand oarecum injurii protestatarilor despre care spun ca ocupa strazile Capitalei fara rost, in timp ce si opozitia, la randul ei, a fost oarecum jignita.

News Reporter