LiveTEXT si VIDEO: In timp ce Comisia Iordache dezbate Codul Penal, in Senat a inceput dezbaterea pe Legea 303!

LiveTEXT si VIDEO: In timp ce Comisia Iordache dezbate Codul Penal, in Senat a inceput dezbaterea pe Legea 303!

Desi a inceput putin mai tarziu, in jurul orei 10 jumatate, si nu 10 asa cum era anuntata, dezbaterea pe Codul Penal a inceput in forta, cu Tudorel Toader prezent, la fel si Iordache, care a chemat in comisie mai multi reprezentanti din sistem, insa invitatia a fost confirmata doar de procurorul-sef DIICOT, cei de la AMR, UNJR si CSM lipsind.

LIVETEXT:

UPDATE 21:30 – S-a dat aviz favorabil si pe cea de-a 3-a lege a Justitiei, astfel, maine, vor intra la vot in Senat si ultimele 2 legi, Legea 304 si 317, in paralel urmand sa se lucreze si la controversatele modificari ale Codului Penal, in aceeasi comisie condusa de catre Florin Iordache. Asadar, cel mai probabil toate cele 3 legi vor merge spre promulgare la Presedinte.

UPDATE 19:55 – S-a dat aviz favorabil pe Legea 304/2017. In 5 minute incep dezbaterile pentru Legea 317.

UPDATE 18:50 – S-a revenit din pauza, iar muzica pusa de deputatul USR, Stelian Ion continua, intre timp Iordache si Scantei de la PNL continuand dezbaterile, fiind nevoiti sa vorbeasca mai tare, din cauza muzicii.

UPDATE 17:27 – Catalin Radulescu, numit si „deputatul mitraliera” i-a spus lui Stelian Ion „poate va sinucideti”, moment in care deputatul USR i-a sugerat sa inceteze cu ironiile.

UPDATE 17:21 – Iordache a supus la vot propunerea lui Stelian Ion. Iordache i-a mai oprit microfonul celui de la USR de inca 3-4 ori.

UPDATE 17:18 – Iordache i-a oprit a doua oara microfonul membrului USR din Comisie. Incep lucrarile la Legea 304.

UPDATE 17:17 – Sedinta incepe cu tensiuni. Iordache i-a oprit microfonul lui Stelian Ion de la USR care explica faptul ca nu se poate lucra in acelasi timp in care Plenul renuit dezbate Legea Bugetului pentru 2018.

UPDATE 17:13 – A inceput sedinta. Stelian Ion de la USR considera ca nu este in regula ca Comisia sa lucreze in acelasi timp in care plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului dezbat proiectul de Lege pentru Buget. Iordache spune ca problema a fost transata deja, insa ii da voie lui Stelian Ion pentru a-si termina punctul de vedere, dupa care sa se supuna la vot.

UPDATE 17:11 – Momentan sedinta comisiei nu a inceput, desi initial aceasta trebuia sa inceapa de la ora 17:00. Mai multi membrii sunt deja in sala printre care si Steluta Cataniciu alaturi de Marton Arpad, insa nu a ajuns Florin Iordache, cel care conduce sedinta.

UPDATE 12:00 – Iordache a suspendat dezbaterile pentru Codul Penal pana maine la ora 10:00. Astazi, in jurul orei 17:00 Iordache a anuntat ca se va lucra din nou in comisie pentru a finaliza dezbaterile pe Legea 304, dupa care sa inceapa dezbaterile pe Legea 317.

11:30 – LIVE VIDEO din Senat, unde se dezbate Legea 303:

11:02 – In timp ce in Comisie se dezbate Codul Penal, in plenul Senatului a inceput dezbaterea pe articole la Legea 303

News Reporter