LiveTEXT si VIDEO: Au inceput PROTESTELE! Au aparut si primele INCIDENTE!

LiveTEXT si VIDEO: Au inceput PROTESTELE! Au aparut si primele INCIDENTE!

Astazi, pe 20 ianuarie, se anunta un mare protest in Piata Universitatii, la care sunt asteptati zeci de mii de oameni. Primii oameni au inceput sa apara inca de la orele diminetii. De altfel, si Marsul Sperantei, la care in jur de 10 oameni au parcurs 450 km pe jos, au ajuns in Bucuresti.

LiveTEXT:

UPDATE 17:10 – In jur de 200 ultrasi deplaseaza acum spre Piata Universitatii, acestia pornind de la Gara de Nord. Acestia afiseaza mai multe bannere, dintre care doua pe care scrie „Treceti Batalioane Romane Carpatii!” sau „Noi Suntem Copiii Golanilor de la Universitate!”

UPDATE 16:30 – La Piata Universitatii s-au strans deja in jur de 100-150 persoane, desi protestul urmeaza sa inceapa in jurul orei 18:00.

UPDATE 14:40 – Au ajuns si cateva zeci de oameni din Timisoara! In Gara mai sunt alte cateva zeci, sute de oameni! Printre scandari s-a putut auzi: „O dorinta sincera, Romania libera!”, „Timisoara!”, „Justitie! Nu Coruptie!”. Majoritate sunt studenti si tineri. Live Video din Gara:

Live de la Gara de Nord Asteptam studentii din Timisoara si din toata tara! Atentie!! Este important sa nu dan curs instigatorilor. Acesta este un protest non-violent. Libertatea de exprimare este garantata de Constitutia Romaniei. Ne vedem la ora 18.00 in Piata Universitatii

Posted by Corupția ucide on 20 Ianuarie 2018

UPDATE 14:20 – Dispozitive impresionante de forte de ordine prezente in tot Bucurestiul. La Sectia de Politie a Garii erau in jur de 20 de politisti, in timp ce in drum spre Piata Universitatii s-au putut observa cateva zeci de dube ale Jandarmeriei!

UPDATE 14:10 – Marsul a ajuns in Piata Victoriei, unde manifestantii au inceput sa aplaude si sa cante melodii patriotice. Desi vremea nu este prielnica, in continuare sunt cateva sute de oameni in strada, desi protestul propriu-zis incepe la ora 18:00 in Piata Universitatii. Manifestantii din Marsul Sperantei urmeaza sa plece la Piata Universitatii, unde este punctul final al Marsului.

UPDATE 14:05 – La Gara de Nord au mai fost ridicate 2 persoane si duse la sectia de Politie a Garii!

UPDATE 13:50 – Dupa ce Marsul Sperantei s-a oprit in jur de 15-20 minute la Sediul PSD, oamenii au inceput sa porneasca din nou in mars, urmatoarea oprire fiind la Piata Victoriei. Sunt in jur de 250-300 persoane in Mars in acest moment.

UPDATE 13:37 – Conform unor informatii de ultima ora, in jur de 5 -10 persoane au fost ridicate din Gara de Nord, nestiindu-se pana in acest moment motivul pentru care jandarmii au ridicat acele persoane. De altfel, toti protestatarii ce coboara din tren sunt legitimati de Jandarmerie! Desi acum o zi Jandarmeria face apel la o manifestarea pasnica, spunand ca vor avea o atitudine echidistanta, iata ca au aparut primele retineri si primele incidente, chiar cu oamenii veniti din orasele tarii pentru a lua parte la protest!

UPDATE 13:00 LiveVIDEO:

Vin eroii marșului de 450 de km. Pe jos!Vin sa arate lumii ca SE POATE. Esti asteptat la Universitate, la ora 18, sa sprijinim bruma de democratie câștigată cu atâta jertfă.Jos cu penalii!Lustratie- niciun penal in funcții publice!

Posted by Vocea Strazii on 20 Ianuarie 2018

News Reporter