Se pregatesc noi proteste, ASTAZI, in Piata Victoriei!

Se pregatesc noi proteste, ASTAZI, in Piata Victoriei!

Oamenii incep sa se mobilizeze din nou pe retelele de socializare, pentru un nou protest, in seara asta, incepand cu ora 18:00, in Piata Victoriei, dupa decizia CCR, care admite sesizarea Guvernului, Klaus Iohannis urmand sa semneze decretul de revocare din functie a Laurei Codruta Kovesi, conform comunicatului CCR.

Dupa ce aseara, imediat dupa decizia CCR, care ne arata faptul ca ar fi existat conflict constitutional intre Presedintie si Guvern pe decizia de revocare a Procurorului-Sef, Laura Codruta Kovesi, Curtea anuntand si faptul ca Iohannis va fi obligat sa semneze decretul de revocare din functie a lui Kovesi, mii de oameni s-au mobilizat pe retelele de socializare si in strada, pentru a trage un semnal de alarma vizavi de decizia grava si neconstitutionala luata de CCR.

Daca la inceput, protestul nu parea sa fie un succes, se pare ca la punctul maxim al protestului, peste 4.000 de oameni ar fi fost in Piata Victoriei. De altfel, protestul nu a fost lipsit de incidente, protestatarii trecand de gardurile de siguranta puse de Jandarmerie, si apropiindu-se de Guvern, cativa protestatari incercand sa patrunda in curtea Guvernului, acestia fiind opriti de fortele de securitate.

La scurt timp, fortele de securitate au fost sporite, la fata locului fiind adusa Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei, insa, nefiind nevoie de interventia acestora, oamenii oprindu-se in fata Executivului pana la sfarsitul protestului, desi a mai existat o tentativa a Jandarmeriei de a-i inlatura de pe carosabil si trotuar.

News Reporter