Istoria aparitiei papucilor de casa

Papucii de casa sunt asociati cu confortul, caldura, placere. Ce placut este sa vii acasa de la serviciu si sa-ti bagi picioarele obosite in „interiorul moale” al papucilor confortabili! S-ar parea ce ar putea fi mai simplu decat papucii de casa, dar, cu toate acestea, ei au o poveste destul de interesanta. Primii papuci au fost inventate in Est. La inceput, erau destinate locuitoarelor haremurilor sultanului, acestia erau papuci deschisi la spate, se credea ca era imposibil sa scapi din captivitate in papucii usori. Mai tarziu, nobilii orientali insisi au apreciat comoditatea unor astfel de pantofi.

Versiunea orientala a papucilor de casa a fost adusa in Europa in timpul cruciadelor. Printre locuitorii castelelor medievale, moda s-a raspandit pentru a se rasfata reflectand inactiv sau conversannd pe indelete langa semineu, purtand papuci.

In secolul al XVI-lea, papucii de casa au atins apogeul popularitatii, devenind un simbol al caminului si al fidelitatii conjugale.

In secolul al XVIII-lea, moda franceza sofisticata a cerut doamnelor sa poarte papuci bogat decorati, fara tocuri, in budoarele lor. Pomponi uriasi de lebada si varful ascutit usor curbate au conferit un plus de gratie acestor papuci.

La sfarsitul secolului al XIX-lea, papucii de casa au incetat sa mai fie un obiect de lux si s-au transformat intr-un obiect utilitar lipsit de orice decoratiuni. Si la noi, de mult timp, pantofii de casa au fost etichetati ca o relicva a culturii burgheze. Papuci de casa nu mai erau tratati cu respect, erau uzate pana la gauri, spatele erau calcate in picioare, ingramadite intr-o gramada in coltul holului. Dar pana acum, papuci de casa, impreuna cu o canapea si un televizor (ca optiune, Internetul) continua sa personifice confortul, linistea si stabilitatea casei.

Papucii curati oferiti oaspetilor caracterizeaza pe proprietarii casei din partea cea mai buna. Nu intamplator hotelurile si companiile aeriene mari au papuci de casa cu sigla companiei pentru a servi cei mai respectabili clienti. Desigur, aceste incaltaminte nu sunt concepute pentru uzura indelungata, deoarece fiecarui client i se ofera un nou set de papuci decorate cu simboluri corporative.

Care este viitorul papucilor de casa? Sunt nepretentioase, dar ofera un domeniu larg de activitate pentru inventatori si inovatori. In prezent, se produc papuci, ale caror branturi au un efect de memorie si iau forma picioarelor unei persoane. Papuci cu lanterne au fost proiectate pentru miscare confortabila in intuneric si chiar si papuci-aspirator, care colecteaza aproape in liniste resturile si praful de pe podea datorita unui motor de vid in miniatura incorporat in talpa. Cu alte cuvinte, istoria veche de secole a papucilor continua.

Ce trebuie sa stiti atunci cand alegeti papuci de casa?
Alegerea papucilor trebuie abordata foarte responsabil.

Iata ce trebuie sa aveti in vedere. Aspectul nu este cel mai important lucru, ei pot fi inconfortabili si:

1. afecteaza grav muschii piciorului
2. duc la oboseala rapida a picioarelor
3. duc la bataturi
4. nu ar trebui sa cumparati papuci ieftini, astfel de papuci sunt de obicei de calitate slaba
5. este de dorit ca papucii sa fie din material natural
6. persoanelor care sufera de transpiratii abundente, se recomanda sa cumpere papuci din piele naturala
7. branturile nu trebuie sa fie sintetice
8. este bine, daca talpa papucilor este din piele naturala, acest material permite aerului sa treaca liber, ceea ce inseamna ca piciorul nu va transpira.

News Reporter