Fashion african: turbanele continentului african

Nu stiu ce parere aveti voi, eu insa dintotdeauna ma stiu impresionata de tinuta extraordinara a femeilor africane.

Sa fie de la faptul ca ei au fost primii aparuti pe lume (dupa cum ne povesteau de curand intr-un documentar de cercetare stiintifica a ADN-ului, precum ca cel mai vechi ADN din lume a fost descoperit in Africa? Sa li se fi intiparit lor in memoria genetica acest lucru?)  Cert este un lucru, necatand la saracia si conditiile de viata precare, privindu-i in casele lor de stuf in mijlocul desertului, nu ai niciodata impresia saraciei de la noi. Cu niste bucati de materie infasurate in jurul corpului, altele in jurul capului pentru protectia de razele arzatoare ale soarelui din desert doamnele din Africa intotdeauna arata elegant, au o tinuta plina de stil si idividualitate. Mersul plin de demnitate iti impune respect

Nu am gasit prea multa informatie despre istoria si cultura traditionala africana, indeosebi a podoabelor de pe capul africancelor. Am gasit insa multe fotografii fascinante, pe care vi le ofer intr-o galerie aici:

Turbanul isi are originea in istoria popoarelor orientale, dar si pe continentul african. Astazi turbanul este un trend, pe care il iubesc si apreciaza multe iubitoare de moda, il poarta cu stil si clasa atunci cand vor o tinuta iesita din tipare.

Diversitatea etnica a continentului african este reflectata in toate: traditii arhitectura, imbracaminte, obiceiuri si altele. Turbanul purtat de femeile africane te minuneaza prin formele de neconceput, dimensiunea, luminozitatea si culorile pestrite. Capul este impodobit cu fasii inguste sau de cativa metri de panza infasurate. Totul depinde de cine, unde si pentru ce ocazie poarta turbanul.

Turbanele traditionale ale femeilor africane patrund treptat in lumea modei. Acum pot fi vazute nu numai in adancurile continentului NEGRU, dar si pe podium, pe copertile lucioase ale revistelor.

Daca doriti si voi sa experimentati acest accesoriu e bine sa va rezumati la haine mai simple, minimaliste. Lasati turbanul sa devina piesa principala si nu veti da gres!

News Reporter