Decor haute couture privit de aproape

”Cu broderia poti face totul. Mainile pot face totul. Totul ce se poate face cu o bucata de material, se poate face cu o tehnica de broderie” –  spunea Francois Lesage, omul-epoca, proprietarul, seful celui mai vechi atelier de broderie din Paris, broderie houte couture, in unul din articolele noastre publicate cu ceva timp in urma. Daca doriti sa cititi interviul cu acest mare OM din istoria modei, care a cusut pentru cele mai reprezentative personalitati din perioada sa, le gasiti aici.

La 01 decembrie 2011 celebrul maestru in arta broderiei, si proprietarul celei mai faimoase case pariziene – Casa de broderie Francois Lesage, s-a stins din viata. Insa mostenirea lui, arta lui de a folosi broderia in houte couture a ramas si astazi se gasesc multi noi designeri, care o folosesc cu brio in colectiile lor.

Materialele de calitate: matasea, paietele, pietrele pretioase si semi-pretioace, margelute, cristale Swarovski toate ajuta si mai departe sa dea nastere la vise, pe care multi le vor implinite.

O colectie de imagini detaliate ale costumelor designerilor de houte couture, care folosesc broderia (toata colectia adunata de pe spuma oceanului internautic si el este mare de tot!). Veti vedea brodetii cu diferite feluri de materiale: fire simple, metalizate, perle, margelute, paete, cristale, pietre, panglici. La fel sunt folosite si diferite tehnici de cusut. Speram sa va placa, speram sa nu le copiati (sai da, daca va duce capul), sau sa va inspirati pentru voi, pentru lucrari de exceptie! Vizionare placuta aici:

Cautam idei si experiente noi! Revenim cu noi albume in curand!

News Reporter