Curatenie de nota 10 prin cateva metode simple

Curățenie de nota 10 prin câteva metode simple și ușor de aplicat

Poate că te întrebi cu ce fel de puteri supranaturale sunt înzestrate femeile care în ciuda faptului că sunt plecate de acasă o zi înreagă au totuși în casă o curățenie impecabilă. Ei bine, secretul lor sunt micile trucuri de curățenie, întreținere și menținere a ordinii în casă în fiecare zi, începând din momentul în care s-au trezit până la sfârșitul zilei.

 Cateva trucuri de curățenie care vă transforma casa în mod plăcut

 Orice femeie are propriul ritual de curățenie însă, adesea chiar și cele mai desăvârșite gospodine se simt copleșite de munca titanică ce s-a adunat ca prin miracol. Trebuie să știți că sunt unele aspecte care poate vi se par nesemnificative sunt chiar lucrurile pe care le constată ceilalți în momentul în care vă calcă pragul. În aceste câteva rânduri veți putea afla de câteva trucuri de curățenie pe care dacă le aplicați veți putea să aveți o casă sclipitoare și primitoare.

Curatenie

Primul, din seria de trucuri de curățenie este să acorzi atenție și lucrurilor care nu se văd. Chiar dacă îți petreci ziua cu o lavetă în mână și ștergi absolut tot ce există în casă nu este suficient. Mirosul care domină în casă este foarte important întrucât dacă obișnuiești să gătești cu ușa de la bucătărie deschisă mirosul se va impregna în restul casei. Aerisește de câte ori ai ocazia și lucrurile se vor schimba în bine. Următorul din seria de trucuri de curățenie este să cureți hota, aragazul, frigiderul, cuptorul și chiuveta o dată pe săptămână. Pentru toate acestea poți folosi bicarbonat de sodiu și nu va trebui nici măcar să cheltui bani pe diverse soluții de curățat.

 Atenție la micile detalii care pot face o diferență enormă!

 Atenția la detalii este cel mai eficient dintre toate aceste trucuri de curățenie. Alocă timp cel puțin o dată pe săptămână pentru a putea să te ocupi de detalii precum spațiile dintre plăcile de faianță, praful de pe partea de sus a mobilei de bucătărie, schimbarea huselor de la pernele de pe canapea, etc.

Schimbă cât mai des lenjeria de pat, draperiile, perdelele, mopul de curățat, lavetele. Sunt trucuri de curățenie mici dar care fac o diferență mare. Veți constata că acordând cel puțin o dată pe săptămână atenție la aceste mici aspecte veți reuși să păstrați casa într-o stare impecabilă. Astfel nu vă veți panica în momentul în care trebuie să vină musafiri atunci când vă așteptați mai puțin.

Chiar și prosoapele din baie trebuie schimbate cât mai des pentru a nu se aduna bacterii pe suprafața lor. Tot în baie ștergeți recipientele de săpun și șampon întrucât nimic nu dă mai urât decât să fie urme de săpun sau șampon scurse pe ele. Micile detalii contează foarte mult atunci când vine vorba despre trucuri de curățenie și cel mai indicat este să vă formați un ritual care să le includă și pe acestea.

Voi respectați astfel de reguli? Dacă da, care este ritualul pe care îl urmați cel mai des?

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *