Femeia de cariera

Cine mai crede că locul femeii e la cratiță? Motive care demontează imaginea casnicei și o promovează pe femeia de carieră

Atribuțiile femeii moderne sunt cu mult prea diferite față de cea a mamelor sau a bunicilor. Astăzi ea este femeia de carieră, femeia care gătește și se îngrijește de familie în același timp și totul îi iese de minune. Cu toate acestea, femeia de carieră încă mai este privită ca și când locul ei nu ar fi altundeva decât în bucătărie și tocmai de aceea adeseori este marginalizată și nu i se recunosc pe deplin calitățile.

Femeia de carieră un concept din ce în ce mai răspândit

În condițiile în care femeia de carieră este o ,,specie” pe cale de răspândire, ea nu mai prioritizeaza treburile casnice așa cum se întâmpla în trecut. Și da, este posibil ca femeia de carieră să le aibă pe toate. Femeia de carieră este suficient de inteligentă încât să poată să se împartă eficient astfel încât să aibă timp pentru toate. Deși multe femei de carieră se chinuie să împartă viața de familie cu cea profesională sunt și mai multe care sfidează stereotipurile și arată tuturor că se poate.

În cazul femeii moderne majoritatea timpului nu este petrecut în bucătărie așa cum se crede, ea își petrece cel puțin 8 ore la birou și de abia după aceea se poate concentra asupra treburilor casnice. Un studiu realizat recent arată că femeia de carieră este una care muncește de două ori mai mult chiar și decât colegii bărbați. Ele fac ore suplimentare, muncesc pentru a se afirma la serviciu și totuși, cu toate acestea au un salariu mai mic decât bărbații.

Femeia de carieră are bine împământat și spiritul antreprenorial și nu îî este teamă să își înființeze propria afacere. Există chiar organizații care susțin și încurajează femeile să își deschidă propria afacere și multe dintre ele iau această cale. Dar pe de altă parte femeia de carieră știe și cum să cântărească avantajele și dezavantajele pe care le implică creearea unei noi afaceri.

 Femeia de carieră o femeie de succes

 Așadar numai aceste câteva motive sunt cele care denotă că locul femeii nu este la cratiță așa cum se spune ci mai mult este un fel de eroină care reușește să le îndeplinească pe toate cu succes. Este de așteptat ca ușor ușor toate aceste concepții învechite să piară întrucât a fi femeie în secolul XXI nu se mai rezumă la a fi mereu la dispoziția familiei.

Femeia de carieră este cea care poate să spună povestea unei femei muncitoare care în fiecare zi se străduiește să fie totul perfect. Putem spune că femeia de carieră s-a născut și din necesitatea ca ambii parteneri să muncească pentru a avea asigurate toate nevoile în decursul unei luni. Astăzi nu mai este doar rolul bărbatului de a munci și de a aduce bani în casă pentru că fiecare membru al familiei trebuie să își aducă contribuția indiferent cât ar fi de mică. Și atunci ați afirma, cum rămâne cu cele casnice? Ei bine, ele sunt o altă poveste și putem spune că în ziua de astăzi rolul acesta ți-l asumi doar dacă situația financiară ți-o permite.

Femeie de cariera
Femeia de carieră o femeie de succes
News Reporter