Dupa cum am descris in articolul – Curatarea organismului (I), vor urma cateva articole la aceasta tema, mai bine spus cateva retete.
Iata si urmatoarea reteta pentru:
Curatarea organismului pentru persoanele in varsta
Reteta Nr. 2
Se clateste sub un jet de apa 400 g de crupe de ovaz, se fierb 6 litri de apa si se toarna apa clocotita peste ovazul spalat. Se pune la foc mic si se fierbe pana cand lichidul ramane jumatate din cantitate. Fiertura se strecoara printr-o sita fina sau doua straturi de tifon. Se adauga 100 g de miere, se acopera cu un capac si se aduce la fierbere, dar nu se fierbe. Cand fiertura este gata se toarna intr-un borcan de sticla si se pastreaza in frigider.
Instructiuni de utilizare. Fiertura de ovaz se bea cu inghitituri mici cate o jumatate de cana cu o jumatate de oră inainte de masa. Daca nu exista contraindicatii, se adauga la bulion cateva picaturi de suc de lamaie proaspat. Curatarea ar trebui sa se faca in termen de doua saptamani, de trei ori pe an.
Fiertura de ovaz curata perfect corpul, actioneaza moale si delicat. In afara de efectul de curatare, acesta are si proprietatea de a hrani organele interne cu vitamine si substante nutritive valoroase. La fel ca si orezul, decoctul de ovaz ajuta la normalizarea greutatii si intinerirea intregului organism.
Un fapt istoric interesant: retetade curatare cu decoct de ovaz cu miere si suc de lamaie apartine celebrului medic francez Jean de Saint Catherine. El isi curata periodic corpul cu acest „elixir al vietii” (anume asa il numea el), si pana la 120 de ani a ramas vesel, energic, tinar. Longevitatea sa, el a atribuit-o numai curatarii organismului la timp util cu fiertura de ovaz.