Cum si-a construit Donald Trump imepriul

Donald Trump este in prezent o personalitate legendara, atragand un mare interes. Acest articol va vorbi despre modul in care Trump si-a facut afacerea. La urma urmei, a creat-o chiar el. Au fost esecuri si succese – Trump a supravietuit. Acum il cunoaștem pe Trump drept unul dintre cei mai populari oameni din America.

Tatal lui Trump avea o afacere imobiliara solida. A visat că fiul sau ii va continua afacerea. La inceput, tatal sau l-a trimis la studii. După ce a primit educatia corespunzatoare, fiul se intoarce acasa. Cand studiile lui Donald Trump s-au incheiat, s-a dus sa lucreze pentru intreprinderea tatalui sau, dar aceasta situatie, desigur, nu i s-a potrivit, deoarece Trump visa sa-si creeze propria afacere.

De unde a început? Trump a inceput sa-si creeze propriile proiecte, primul dintre acestea fiind complexul de apartamente Swifton Village, care se afla in Ohio. Costul proiectului a fost de 6 milioane USD, venituri din implementarea sa – 12 milioane dolari. Trump nu l-a urmat pe tatal sau, pentru ca el a facut locuinte la nivel mediu, iar Trump – exclusiv de lux.

In 1974, Trump a achizitionat un hotel din New York după ce a castigat o oferta. Atunci Trump putea acum sa se bucure de beneficiile statului timp de patruzeci de ani. A fost nevoie de doar sase ani pentru a construi Grand Hyatt.

Antreprenorul nu se opreste aici. Urmatorul sau pas este proiectarea unei cladiri inalte – un zgarie-nori de 58 de etaje. Proiectul a fost implementat relativ rapid. Cladirea a fost construita in 1983. La acea vreme, acest zgarie-nori era cel mai inalt din New York. Si ce interior luxos! Cladirea a fost vanduta instantaneu: birouri, spatii de locuit etc.

Urmatoarea creatie a lui Trump este un complex-imperiu de divertisment situat în Atlantic City. Terenul a fost achiziționat prin colaborarea cu Holiday Inns Corporation. Ulterior, Trump si-a cumparat partea de la aceasta companie si a devenit singurul proprietar al corporatiei.

Activele lui Trump deja in anii 90 aveau un pret fabulos. Nimic nu parea sa prezica probleme, dar a început criza care a dus la ruina. Timp de trei ani, Trump a fost in faliment. Abia în 1993, a reusit sa se ridice, echilibrându-si afacerile. Noile investitii sunt ceea in ce a vazut Trump iesirea. In 1997 – omul de afaceri si-a reanimat pe deplin activitatile. Acum este momentul pentru proiecte noi.

Pe anul 2000 l-a asteptat toata lumea, inclusiv Trump. Si nu in zadar. Până la urma, secolul XXI i-a oferit lui Trump idei noi si conexiuni noi. Acum, compania coreeana Daewoo devine un aliat permanent al omului de afaceri. Datorita acestei prietenii de afaceri, o cladire cu 72 de etaje a aparut în Manhattan. Trump World Tower – asa s-a numit. O inaltime fabuloasa – pana la 262 de metri! Cladirea a fost construita intr-o locatie foarte buna – vizavi de organizatia ONU. Iar Trump a eclipsat cladirea ONU cu zgarie-norii sai. Ce altceva a afectat pozitiv viata lui Trump?

Era in anii 2000. Trump devine o persoana publica. El participa activ la diferite proiecte. Acum, chipul lui Tramp poate literalmente sa fie vazut in fiecare zi la TV de catre orice american. In plus, a aparut o noua emisiune TV a lui Trump, numita „Ucenicul”. Daca oamenii doreau sa lucreze pentru Trump, trebuiau sa treaca prin mai multe teste. In primul rand, sa invete la scoala lui Trump si, in al doilea rand, sa caștige competitia. Doar liderii, doar cei mai buni, au meritat atenția lui Trump. La urma urmei, acum a devenit o legenda. Spectacolul „Ucenicul”, potrivit Prime Time, a devenit cel mai popular in SUA.

Popularizarea lui Trump, ca individ, ia avant. Trump dobandeste acum dreptul de a detine concursul Miss Univers. Trump era foarte implicat in astfel de evenimente, promovandu-l constant. Trump a vizitat Rusia cu acest concurs în 2013. In curand, Trump se satura sa organizeze acest eveniment, asa ca isi vinde drepturile la WME / IMG.

Stim ca lui Trump nu i-a mers intotdeauna bine, el a apelat chiar de patru ori la legea falimentului. Cei mai activi au fost  desigur anii 1990,1991 si 1992. Ulterior, au aparut probleme intre 2004 si 2009. Trump a explicat acest lucru prin faptul ca apeland la aceasta lege care ajuta la reducerea datoriilor, la reducerea acestora. In plus, Trump a reusit sa faca afaceri fantastice, care au matit succesul sau. In acest moment Trump este un miliardar, el se afla in clasament pe locul 324, avand o avere de 4,5 miliarde de dolari.

News Reporter